Четири отличия за България от Балканиада 2024

1

Антоанета Цанкова и Ивайла Горанова триумфираха в Будва

Български художествени гимнастички се завърнаха триумфално от Балканското първенство в Будва, Черна гора, с четири престижни отличия. Информацията бе споделена от официалната страница на Българската федерация по художествена гимнастика в социалните мрежи.

Антоанета Цанкова, талантливата възпитаничка на треньора Николай Боев, блесна в състезанието за девойки. Тя демонстрира изключително майсторство, като завоюва две сребърни медала във финалите на бухалки и лента. Цанкова допълни своята колекция с бронзово отличие на обръч, показвайки завидна стабилност и техника. Въпреки сериозната грешка във финала на топка, която я остави на четвърта позиция, младата гимнастичка впечатли с цялостното си представяне.

При жените, България бе достойно представена от Ивайла Горанова, също част от школата на Николай Боев. Горанова се окичи с бронзов медал във финала на бухалки, демонстрирайки изящество и прецизност в изпълнението си. В оспорваната надпревара на обръч, тя остана на четвърто място, само на крачка от почетната стълбичка. В общото класиране на "crossbattle", Горанова зае осма позиция, показвайки потенциал за бъдещо развитие.

Това впечатляващо представяне на българските гимнастички на Балканиадата 2024 затвърждава позицията на страната ни като една от водещите сили в художествената гимнастика в региона. Успехите на Цанкова и Горанова не само носят гордост на България, но и вдъхновяват младото поколение гимнастички да следват техния пример.

Българската федерация по художествена гимнастика изрази своята радост от постигнатите резултати, поздравявайки както състезателките, така и техните треньори за отличното представяне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари