Честит 58-ми небесен рожден ден на Милен Цветков!

1
На днешния ден през 1966 година е роден Милен Цветков, който остави ярка следа в телевизионния ефир
На днешния ден през 1966 година е роден Милен Цветков, който остави ярка следа в телевизионния ефир Снимка: БГНЕС

На днешния ден през 1966 година е роден Милен Цветков, който остави ярка следа в телевизионния ефир

На днешния ден през 1966 година се е родил Милен Цветков, журналистът с остър език и непокорен дух, който остави неизличима следа в българската журналистика. Този ден, отбелязващ неговия рожден ден, е повод да си спомним за човека, който никога не се отказваше да търси истината и да я представя на зрителите.

Цветков и Игор Марковски се запознали още в "7-ма гимназия" на улица "Цар Иван Шишман" № 28, където започват техните приятелски отношения. Игор Марковски си спомня: "Милен имаше остър език, много бърз рефлекс, и в тъмното винаги намираше къде проблясва светлинката от онази светулка, която неизменно водеше до слънцето." Цветков често напускаше и се връщаше в телевизията, но никога не се подчиняваше на началници и не търсеше техните услуги.

На 19 април 2020 година Милен Цветков трагично загуби живота си, но споменът за него остава жив. Марковски, споделяйки спомени за приятеля си, разказва: "Сутринта телефонът ми напомни, че той има рожден ден, дори тръгна да го набира... И с кого щях да говоря от отвъдното?", пише той.

През годините Милен Цветков беше символ на непокорен дух и честност в журналистиката. Той никога не се страхуваше да изрази своето мнение и да зададе неудобни въпроси, което го правеше уникален и ценен в медийната сфера. Неговите колеги и зрители помнят острите му коментари и чувството за хумор, което винаги съпътстваше неговата работа.

Днес, когато Милен Цветков би отбелязал своя 58-ми рожден ден, друг емблематичен водещ в българския ефир - Ники Кънчев отправя послание: "Честит 58-ми небесен рожден ден, Милене! Никой не си е тръгнал оттук, ако някой мисли за него! А за теб мислят хиляди..." , написа Ники Кънчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Някой
    На починали хора не се празнува РД!
  • 6
    1
    Светият спомен
    за М.Цветков ще остане жив за нас, които го ценяхме и уважавахме.А ние сме Много.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Прозяване със затворена уста – това е единственото нещо, което научих за 5 години в университета.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари