Червен код за валежи в Бургаско в неделя

0
Община Царево взе превантивни мерки
Община Царево взе превантивни мерки

Община Царево взе превантивни мерки

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде червен код за значителни количества валежи в региона на Бургаско за утрешния ден. В най-застрашените райони, включващи общините Царево, Малко Търново и Приморско, се очакват валежи над 65 мм в рамките на 24 часа, което създава сериозен риск от наводнения и други природни бедствия.

Превантивни мерки след миналогодишното наводнение

След като през септември миналата година голямо наводнение засегна района на Царево, местните власти взеха редица превантивни мерки, за да предотвратят повторение на подобни инциденти. Екипи на общината, заедно с местните служби на Министерството на вътрешните работи (МВР), са извършили почистване на речните корита и деретата в района. Тези мерки целят да осигурят свободно преминаване на водните маси и да минимизират риска от заливания.

Общинските власти в Царево подчертават, че въпреки извършените дейности, всички екипи остават в готовност за бърза реакция при възникване на извънредни ситуации. В допълнение, общинската администрация призовава гражданите да бъдат с повишено внимание и да следят редовно актуализациите на прогнозата за времето.

Опасности и предупреждения

В допълнение към общините Царево, Малко Търново и Приморско, където е обявен червен код, община Созопол също е подложена на значителен риск, макар и с по-ниска степен на предупреждение. За нея е издаден оранжев код, като се очакват валежи между 35 и 65 мм за 24 часа или интензивни валежи над 30 мм за шест часа. Тези метеорологични условия могат да доведат до локални наводнения и други сериозни последствия, които изискват бдителност и готовност за действие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари