Черна чайка е напът да стане талисман на Варна

4
Търси се име за рядката птица
Търси се име за рядката птица Снимка: Facebook

Търси се име за рядката птица

Варна се сдоби с нов и необичаен жител – черна чайка, която предизвика вълнение и ентусиазъм сред местните жители и природозащитници. Николай Танчев от фондация "Гея" сподели новината в социалната мрежа, призовавайки варненци да предложат име за необичайния гост и да го приемат като нов приятел и потенциален талисман на града.

"Черната чайка е нашият нов приятел и шанс да бъде талисман на Варна. Предложете и име!" - написа Танчев. Той допълни, че Дора от Археологическия музей е нахранила и напоила чайката, а Ивайло от Природонаучния музей е потвърдил нейното естество.

Чайката, сравнявана с други редки и емблематични птици като черния щъркел, черния лебед и бялата лястовица, бързо привлече вниманието на варненци. Появата на този уникален екземпляр бе посрещната с радост, но също така и с известна загриженост. Оказа се, че другите гларуси преследват черната чайка заради нейната отличителна и уникална окраска, което подчертава необходимостта от покровителство и грижа.

Социалните мрежи се изпълниха с коментари и предложения за име на новия пернат жител на Варна. Ето някои от тях:

  • "Това е невероятно! Трябва да я наречем Вранка, за да подчертаем нейната черна окраска и връзката с нашия град." – Мария Иванова
  • "Черен диамант е моето предложение за име! Толкова рядка и красива е тази чайка." – Петър Димитров
  • "Трябва да я защитим и да се грижим за нея. Може да стане символ на нашата грижа към природата." – Иван Петров

Черната чайка се превърна в символ на уникалността и красотата на природата, напомняйки ни колко важно е да се грижим за нашата околна среда и нейните обитатели. Фондация "Гея" продължава да следи ситуацията и да осигурява необходимата помощ и подкрепа на новия жител на Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    daskal
    Това чайка или гларус е?
  • -1
    4
    Ванката
    Ама че талисман при това черна тия по голяма глупост не могат ли да измислят
  • 0
    3
    Путин Хуйло
    Аз предлагам да бъде кръстена Лойд Остин на името на онзи негър от ФАЩ!
  • 4
    2
    до 1
    ами "тимачайка"?
  • 6
    1
    ...
    Да я кръстят "Тимаджийка" ! Пасва идеално на характера на морската ни столица.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари