Черен дроб и бъбреци от български донор ще спасят живота на пациенти в Германия

0
Органите на 61-годишния донор не са подходящи за трансплантация в България поради медицински причини
Органите на 61-годишния донор не са подходящи за трансплантация в България поради медицински причини Снимка: УМБАЛ “Свети Георги”

Органите на 61-годишния донор не са подходящи за трансплантация в България поради медицински причини

УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив сподели вълнуваща новина за втора успешна донорска ситуация, реализирана в рамките на само 24 часа. Д-р Димитър Казаков от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение координира процеса, който ще даде шанс за живот на още двама души, стана ясно от публикация на лечебното заведение в социалната мрежа Facebook.

Въпреки че органите на 61-годишния донор не бяха подходящи за трансплантация в България поради медицински причини, те бяха обявени в европейската платформа FOEDUS за трансграничен обмен на органи. Тази инициатива доведе до бърза реакция от страна на немски медици, които пристигнаха от Хамбург, за да извършат експлантация на черния дроб.

По време на процедурата, екипът установи, че и бъбреците са в състояние, подходящо за трансплантация. В резултат на това, както черният дроб, така и бъбреците ще бъдат транспортирани до Германия, където ще дадат нов шанс за живот на нуждаещи се пациенти.

УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив изрази дълбоката си признателност към близките на донорите за тяхното благородно решение. Болницата също така отдаде заслужено уважение към всички медицински екипи, участвали в процеса на донорство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари