Частично бедствено положение в Стара Загора заради голям пожар

0
Пожарът над "7-ми километър" заплашва горите
Пожарът над "7-ми километър" заплашва горите Снимка: РД ПБЗН - Пловдив

Пожарът над "7-ми километър" заплашва горите

В Стара Загора е обявено частично бедствено положение заради голям пожар, който избухна в района на "7-ми километър" над града. Ситуацията е критична, като доброволци се включват активно в борбата с пламъците, за да предотвратят достигането на огъня до боровите гори в региона. Областният управител е уведомил военните, които са в готовност да се включат в гасенето при необходимост.

От четири дни огнеборци, армия, горски служители и доброволци се борят с големите пожари в страната. Най-сериозно е положението в Сакар, където над 100 хиляди декара горят, а огънят заплашва да премине границата с Турция. Властите и доброволци продължават да следят тлеещите останки от големите пожари край Хисаря.

На този фон, синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология обявиха червен код за екстремно високи температури в четири области на България за утре. В Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград се очаква температурите да надхвърлят 40 градуса, което допълнително усложнява ситуацията с пожарите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Аз
    Молебен за дъжд и за Чисто Небе
  • 1
    3
    Внимание
    дронове, сипещи огън и жупел, за да ни държат в страх и напрежение.Истински плацдарм.
  • 1
    2
    Авер,знаеш ли
    какво си мисля Жеги такива сме имали, но толкова масово едновременно възникнали пожари не е било.Сякаш някой сипе Напалм от небето Много стана пренаселено с чуждоземци.
  • 2
    1
    Vahta
    Струва ми се ,че тези пожари имат нещо общо с емигрантите,които уж са намаляли?!! Или са те или някаква организирана престъпна група! Ако пипнете някой подпълвач направо му режете ръцете!!! Крумови закони трябват в тая джунгла!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари