Чарлз Трети отбелязва втората годишнина от възкачването си на престола

1
В момента кралят е в резиденцията си в Абърдийншър, Шотландия
В момента кралят е в резиденцията си в Абърдийншър, Шотландия Снимка: БГНЕС

В момента кралят е в резиденцията си в Абърдийншър, Шотландия

Британският крал Чарлз Трети, на 75 години, отбелязва втората годишнина от възкачването си на престола след смъртта на майка си, кралица Елизабет Втора, съобщават медии. Тя почина на 8 септември 2022 година в кралската резиденция в Балморал на 96-годишна възраст. Чарлз я наследи като крал, а официалната му коронация се състоя през май 2023 година.

През тази година, както кралят, така и неговата снаха, принцеса Катрин, споделиха публично за своите здравословни проблеми, свързани с онкологични заболявания. Въпреки това, източници от Бъкингамския дворец уверяват, че здравето на монарха се подобрява и той се старае да изпълнява ангажиментите си в рамките на възможностите си. В тези усилия той е подкрепян активно от своята съпруга, кралица Камила.

Очаква се Чарлз Трети да участва в църковна служба, посветена на годишнината от смъртта на кралица Елизабет Втора. В момента кралят е в резиденцията си в Абърдийншър, Шотландия. Освен това, кралската двойка планира голямо пътуване до Австралия и Самоа през есента, което ще бъде първото мащабно посещение на Чарлз зад граница, откакто бе диагностициран с рак.

През изминалата седмица кралица Камила откри център за лечение на онкологични заболявания в Бат, където сподели, че кралят се чувства добре и е в добро здраве. В началото на годината, поради заболяването си, кралят бе ограничен от обществени изяви, но през април той се върна активно към изпълнението на своите задължения. През юни присъства на важни събития, като отбелязването на 80-годишнината от десанта в Нормандия и честването на официалния му рожден ден. През юли той назначи нов премиер на Великобритания след парламентарните избори и прочете програмната реч на новото правителство пред парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    123
    Боклука дето угроби Даяна, докато мирише на Камила бикините онанирайки по телефона. Кралят с най-жалък рейтинг. Едва дочака да скочи на трона и пак никой не го бръсне за нищо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари