Бюрото по труда в Русе предлага безплатен курс за заварчици

1
Средната заплата за квалифицирани заварчици в региона достига 3000 лева
Средната заплата за квалифицирани заварчици в региона достига 3000 лева Снимка: Асен Игнатов / Архив

Средната заплата за квалифицирани заварчици в региона достига 3000 лева

Дирекция "Бюро по труда" - Русе обяви възможност за безработни лица да се включат в безплатен курс за придобиване на квалификация по професията "Заварчик". Обучението ще се проведе в периода от 07 октомври до 29 ноември 2024 година и ще даде на участниците шанс да усвоят умения за ВИГ заваряване с аргон.

Курсът ще се проведе в Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи в град Стара Загора. Центърът разполага със съвременна материално-техническа база, включваща напълно оборудвани кабинети, учебни зали и работилници за практически занятия. За удобство на курсистите са осигурени общежитие и столова.

За да се включат в обучението, кандидатите трябва да са навършили 16 години и да имат завършен най-малко начален етап на основното образование или успешно завършен курс за ограмотяване съгласно Закона за насърчаване на заетостта.

Бюрото по труда поема всички разходи, свързани с обучението на безработните лица. Това включва таксата за курса, квартирни разходи (нощувка със закуска), стипендия от 15 лева на присъствен ден и транспортни разходи до 80 лева месечно.

След успешно завършване на курса, участниците ще имат възможност да надградят своята квалификация чрез допълнително обучение за придобиване на правоспособност по заваряване. Това ще им позволи да започнат работа в една от най-търсените професии на пазара на труда.

Според информация от Бюрото по труда, средната заплата за заварчици в региона варира между 2000 и 3000 лева, в зависимост от нивото на квалификация. Освен това, професионалисти с тази квалификация са търсени и за работа в страните от Европейския съюз.

За допълнителна информация и записване, интересуващите се могат да посетят офиса на Дирекция "Бюро по труда" - Русе на адрес: улица "Капитан лейтенант Евстати Винаров" номер 10, етаж 3, стая 305 или да се обадят на телефон: 082/825690.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    до 2
    Ама ти и заплата ли искаш да ти плащат?!? Сигурно и мацка за през нощта?!?😁😁😁
  • 0
    6
    Работа не мога да си намеря...
    Работа не мога да си намеря всички злобни гадни на 27 съм не знам колко зле може да е
  • 5
    5
    До 4
    Да не е за 3-4 месеца това заплащане ??
  • 5
    4
    Един заварчик
    Искам човека който е написал статията да дойде и за ръка да ме заведе там където дават 3000 лв за заварчик, че нещо май се гъбаркате и то много здраво. Началниците на работната бригада може и да взима толкова пари, ама заварчик на 3000 лв в Русе не съм чувал… тук фирмите мачкат кадърните и опитни работници да се трудят за жълти стотинки!!!
  • 4
    3
    До втори
    Май този център цъфна по времето на Масларова.Българогермански е.Подаването на средствата към безработните е върха на цинизма в рвпубликата и клишето на соц.система за обгрижване на килтаци като нас.Ако хората от европрограмата ти отпускат дневни 15/20 € нашите килтаци ти дават десет лева преди,а сега 15 лв За транспорт ако са 80/100/200 € получаваш жалките 80 лв. И ако влака изгори по пътя майка ти жална,гладна и мокра недоспала със скъсани цървули .Някой разходи ги осребряват след представена квитанция.Ами от къде да вземе безработен средства да плати за да получи билет? Недодялани работи и вмирисани.Някой папа кинти за сметка на бедният и прост народ.Май и в Плевен има някакъв център ,но при тези условия на курс да ходят местното ръководство на агенцията по труда и соц.грижи.Цинична,ограбваща и безпардонно вандалска система за усвояване на средства от и по програми на ЕС.Ония в Брюксел хабер си нямат че безработните в България са на лукчета и газирана вода.Само погледнете къде раздават хранителните помощи в Русе до бившата товарна гара.Чакат болни,стари,инвалиди,деца с баби и т.н. Дъжд ,пек,студ,там. Гавра със собствените си съграждани и народ.Само за това кмета сегашният и бившият заслужават 100 тояги на гол гъз пред съдебна палата.Ако имат дерт да ме видят да ме повикат чрез коментар и да ме чакат двамата хубостници пред общината в Русе на главният вход.Ще дойда да им досипя обедно меню.Имам номер на обувки 48 1/2 EU.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари