Бюрократичен хаос: Жена плати 5 пъти две глоби на "Пътна полиция"

0
Николета Колева търси справедливост след абсурдната ситуация
Николета Колева търси справедливост след абсурдната ситуация

Николета Колева търси справедливост след абсурдната ситуация

Жена от Бургас плати 5 пъти две глоби на "Пътна полиция".

Николета Колева от Бургас се оказа в абсурдна ситуация, след като беше принудена да плати пет пъти две глоби, наложени ѝ от "Пътна полиция" за превишена скорост.

Хронология на събитията

През декември миналата година Колева получава два акта по 200 лева в рамките на две седмици. За да се възползва от възможността за намаление на санкцията, тя плаща едната веднага, а другата през март. При плащането на втората глоба, жената забелязва, че първата, която вече е платила по банков път, все още фигурира като неплатена. Това я принуждава да я плати отново.

Опити за разрешаване на проблема

Колева подава жалба за възстановяване на надвнесените средства, но не получава отговор. Вместо това, тя е уведомена, че ще бъде дадена на частен съдебен изпълнител заради неплатени задължения. Това я принуждава да плати глобите още веднъж - първата за трети път, а втората за втори път.

Комуникация с институциите

В интервю за предаването "Здравей, България" по NOVA Колева споделя: "Дойдох до КАТ седмица след установяването на проблема. Но се оказа, че началникът работи до обяд и не успях да го открия." Тя добавя, че е направила множество опити да се свърже с отговорните институции, включително НАП, но без успех.

Позиция на КАТ

От КАТ излязоха с официална позиция, в която твърдят, че са разгледали заявлението на Николета Колева седмица след подаването му. Взето е решение за възстановяване на надвнесената сума, като становището е изпратено по пощата. Писмото обаче не достига до адресата и се връща като "непотърсено".

Системни проблеми

Институцията обяснява, че второто плащане се е наложило поради изпускане на 14-дневния срок за плащане с отстъпка. Признават се проблеми с електронната система за база данни за връзка между "Пътна полиция" и НАП, което вероятно е причина погасени задължения да се появяват като неплатени.

Бъдещи действия

Николета Колева е категорична в намерението си да потърси правата си по съдебен път. Случаят повдига важни въпроси за необходимостта от подобряване на комуникацията между различните държавни институции и оптимизиране на системите за обработка на глоби и плащания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    пълни глупости
    Имах подобен проблем с платени но неотчетени фишова, получих писмо от НАП за възбудено дело, отидох при съдебния изпълнител, показах му платежните и сагата приключи! Тука тая кака нещо ме съмнява, плаща забравя, пак плаща, нещо не е така!
  • 2
    1
    Съспенс
    И къде е драмата? В такива случаи се наема скъпоплатен адвокат от възможно най отдалеченото място, законът не ограничава и да е от чужбина. МВР ще му платят пътните, хотелите, ресторантите, хонорарите и съдебните разходи. Да не говорим, че за такива ясни дела адвоката няма да ви вземе и стотинка предварително.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари