Бурни ветрове оставиха 30 населени места без ток

0
Силна буря причини масови аварии в електрозахранването
Силна буря причини масови аварии в електрозахранването

Засегнати са райони около градовете Трън, Брезник, Земен и Бобов дол

Силни ветрове оставиха десетки населени места без електрозахранване.

Над 30 населени места в Западна България останаха без електричество за продължителни периоди в неделя поради силни ветрове и обилни валежи. Засегнати са райони около градовете Трън, Брезник, Земен и Бобов дол, съобщиха от енергоразпределителното дружество, обслужващо региона.

Метеорологичните служби бяха издали предупреждение за неблагоприятни климатични условия още в събота, което се потвърди от развитието на времето в неделя.

От енергодружеството увериха, че екипи работят усилено по отстраняването на възникналите аварии, за да възстановят електрозахранването във всички засегнати райони възможно най-скоро.

В град Пловдив бурните ветрове причиниха счупване на клони и падане на дървета, информира bTV. Постъпил е сигнал за паднал клон върху паркиран автомобил в централната част на града. В друг инцидент строително скеле се срути на пътното платно, но по щастлива случайност няма пострадали. Шофьори, станали свидетели на инцидента, спрели и самоинициативно отстранили съоръжението от пътя.

От град Стара Загора също постъпи информация за паднало дърво върху пешеходна алея.

Метеоролозите предупреждават, че и в понеделник времето ще бъде опасно в някои части на страната. В източната половина се очакват продължаващи валежи от дъжд, които ще преустановят до вечерта. Западните региони ще се радват на по-благоприятни условия – облачността ще намалява, а в Югозападна България следобед се очаква предимно слънчево време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари