Бурен вятър в 18 области на България

0
Добрич и Варна ще бъдат засегнати от силни ветрове с пориви до 30 m/s
Добрич и Варна ще бъдат засегнати от силни ветрове с пориви до 30 m/s

Жълт и оранжев код за силни ветрове на 1 октомври

На 1 октомври 18 области в България ще бъдат засегнати от силни ветрове, като е обявен жълт и оранжев код за неблагоприятни метеорологични условия. Оранжев код е въведен в областите Добрич и Варна, където се очакват пориви на вятъра между 25 и 30 m/s. В останалите 16 области, включително Видин, Враца, Монтана, Плевен и Велико Търново, е обявен жълт код, с прогнози за вятър с пориви до 24 m/s.

Минималните температури ще се задържат между 5 и 10 градуса, като на по-високите места температурите ще спаднат до 3 градуса, а в София ще бъдат около 5 градуса. Максималните температури ще варират между 16 и 21 градуса, като в София ще са около 16 градуса, във Велико Търново и Русе – 18 градуса, а в Пловдив и Благоевград – 20 градуса.

В планините ще преобладава слънчево време, като силен северозападен вятър ще продължи да духа по високите части. Температурите на 1200 метра ще достигнат около 11 градуса, а на 2000 метра - около 6 градуса.

По Черноморието се очаква променлива облачност сутринта, с краткотрайни валежи на отделни места по северните части. През деня времето ще бъде предимно слънчево, но вятърът от запад-северозапад ще остане силен. Температурите ще се задържат между 16 и 21 градуса, като във Варна се очакват около 16 градуса, а в Бургас – около 20 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари