Букурещ прави покрити велопаркинги, оборудвани с фотоволтаични панели

3

Соларни панели, видеонаблюдение и контрол на достъпа гарантират удобството и сигурността на колоездачите

Докато в Русе местните власти ограничават зоните за движение с велосипеди, в Сектор 6 на Букурещ вече могат да се похвалят с иновативно решение за велопаркиране. Новият покрит велопаркинг, оборудван с фотоволтаични панели и системи за видеонаблюдение, предлага модерен и сигурен достъп само чрез карта. Към момента в Сектор 6 са изградени 17 велопаркинга с общ капацитет от 700 места, които активно подпомагат колоездачите в града. Това се случва, след като са премахнати 148 незаконно заети гаража, освободили пространство за нови зелени площи и насаждения.

Очаква се скоро да бъдат завършени и още 100 паркоместа за велосипеди в района на Ариесул Маре. Новият обект ще включва две велосипедни конструкции, всяка с капацитет от 50 места. Инсталациите ще бъдат завършени в рамките на месеца, като се запазва високият стандарт, с който вече сме свикнали: соларни панели, камери за наблюдение и контролиран достъп само чрез карта.

В момента интересът към велопаркингите е голям и плановете са за изграждане на 10 нови обекта годишно, всеки с капацитет от 50 места. Тази година ще бъдат добавени 500 нови паркоместа, с което общият капацитет ще достигне 1200.

Зоната около Ариесул Маре е преустроена след премахването на 148 стари гаража, като на тяхно място са изградени модерни съоръжения с места за хора с увреждания, велосипедни стоянки, зелени площи и зарядни станции за електрически автомобили. Две двойни зарядни станции вече са монтирани и могат да обслужват до четири автомобила едновременно.

Кметството на Сектор 6 гарантира, че всичко обещано се изпълнява с внимание към качеството, дълготрайността и естетиката на инфраструктурните проекти, от които жителите на района вече могат да се възползват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари