БСП - София: Подкрепяме действията за широко ляво единение

0
Градската организация се обяви за възстановяване на диалога с президентската институция
Градската организация се обяви за възстановяване на диалога с президентската институция Снимка: БГНЕС

Градската организация се обяви за възстановяване на диалога с президентската институция

В условията на политическа криза в държавата, стабилността и единството на Българската социалистическа партия (БСП) са от съществено значение, особено след поредицата от тежки изборни поражения. Националният съвет на БСП, на последното си заседание, както и Общопартийната контролна комисия, подчертаха важността на колективното и уставното начало в процеса на формиране на партийните политики.

Усилията на малка част от бившето ръководство да възпрепятства дейността на партията чрез съдебни мерки са определяни като опит за саботаж. Настоящото ръководство е категорично, че няма да допусне тези действия да отклонят партията от поетия път на 15 юни. В същото време, БСП няма да се поддаде на провокации или да действа реваншистки. Целта е да се възстанови вътрешнопартийният диалог и да се постигне обединение първо в рамките на партията, а след това и на цялото ляво движение в България.

Градската организация на БСП в София преди година показа, че този път е възможен, като излезе с единна лява листа за участие в местните избори. Резултатите от този вот доказаха, че консолидацията на лявото е единственото правилно решение. Временното ръководство на БСП се стреми към широко ляво единение и възстановяване на диалога с президентската институция.

БСП разполага със здрав фундамент, базиран на идеи и ценности като равенство, справедливост, солидарност и защита на правата на работещите хора. През последните години, част от бившето ръководство на партията е загърбило тези ценности. Сега е време партията да се обърне отново към тях, да работи разумно и ефективно, да търси съмишленици и да окрупнява лявото движение. БСП има потенциал да бъде първа политическа сила в държавата.

В навечерието на националния събор на партията на връх "Бузлуджа", е важно да се мисли не за лични амбиции, а за членовете и симпатизантите на БСП, които са верни на партията без да са заемали високи постове. Това е моментът, когато всички трябва да се обединят и да работят заедно за извеждането на партията и България от политическата криза, съобщават от градската организация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Русенец
    Преди две-три седмици по улица Чипровци, близо до училището , падна високо изсъхнало дърво през деня и , слава Богу, не...
  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...