БСП - Русе подкрепи новия курс на партията

0
На срещата присъства Иван Иванов, заместник–председател на ПГ на „БСП за България“
На срещата присъства Иван Иванов, заместник–председател на ПГ на „БСП за България“ Снимка: БСП - Русе

На срещата присъства русенският депутат Иван Иванов

На последното заседание на Областния съвет на БСП - Русе, социалистите обсъдиха настоящата политическа ситуация както в страната, така и вътрешнопартийно. Срещата, проведена в партийната централа, събра ключови фигури и активисти на БСП, сред които Иван Иванов, заместник–председател на ПГ на „БСП за България“ и народен представител от 19-МИР Русе.

Иван Иванов отправи емоционален призив към русенските социалисти, подчертавайки значимостта на обединението в лявото пространство след изборите на 9 юни. „След изборите на 9 юни, за нас като социалисти, е изключително важно да тръгнем по пътя на обединението. Вярвам, че това е напълно възможно. Всички виждаме, че разединено ляво пространство не може да доведе до нищо добро и градивно. Нека противоречията останат като част от миналото, защото за нас приоритет е да работим градивно с поглед напред. За бъдещото развитие на страната ни е необходима стабилност и консолидирана левица“, заяви той.

Русенските социалисти с пълно мнозинство потвърдиха своята подкрепа за новия курс на Българската социалистическа партия към широко ляво обединение. Областният председател на БСП - Русе Тодор Йорданов изрази своята увереност в предприетите от новото ръководство на БСП стъпки, като подчерта, че партийният актив застава единно зад тях. Йорданов коментира позитивно промените, изтъквайки значението на обединението за стабилността и развитието на страната.

Иван Иванов запозна своите съпартийци с актуалните теми от първите заседания и парламентарния контрол на 50-то Народно събрание. Той подчерта сериозните проблеми в различни сектори, произтичащи от липсата на стабилно управление и ясна визия за бъдещето. „Виждаме системни проблеми в много сектори поради липса на стабилно управление с ясна визия занапред. В момента има закъснение в изпълнението на оперативните програми и Плана за възстановяване и устойчивост. Реално изплатените суми по проекти варират по 2-3% за оперативни програми и 4,2% за ПВУ. Това е много тревожно, тъй като оперативните програми са стартирали още през 2021 г. Това е индикация за боксуване в институциите," сподели той.

Иванов акцентира и върху проблемите в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, където от 1700 подадени заявления от общините, 700 все още чакат одобрение по Инвестиционната програма за общински проекти. Той също така отбеляза казуса с Брендо като пореден сигнал за системни проблеми в Министерството на вътрешните работи. "Работихме активно за подобряване на условията на труд и заплащането на служителите в МВР, но и очакваме съответно резултати. Само така можем да пристъпим уверено напред към пълноправно членство в Шенген," коментира Иванов.

Заседанието завърши с оптимистични настроения и обща ангажираност към усилията за консолидация на левицата. Социалистите от Русе ясно демонстрираха своята решимост да подкрепят новия курс на БСП и да работят за стабилност и напредък на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    Нинкова
    А къде е БСП активиста на Русе, г-н Пенчо Милков? Той нали от там тръгна. Дедо му от БКП, той от БСП.
  • 1
    11
    Путин Хуйло
    Когато ме ударят хапчетата за хормонална терапия започвам да пиша от чужди имена.Иначе на всеки с повече от една мозъчна гънка е ясно,че аз съм психично болния,некъпан,третополов,небинарен травестит Путин Хуйло.Лапам пишки всякакви - усраински,руски,анадолски - каквото дойде.Много съм се възпалил,че бандеронацистите ядат бой по всички направления,май скоро ще си втъкна руско знаменце в разпрания задник и ще пея за братушките.И докато не съм забравил: Кур за Зеленски и Бандера!
  • -1
    10
    Методи Лашев
    Иван Иванов лапа руски пишки и вони на руска сперма като приказва. Отврат!
  • -1
    9
    Методи Лашев
    Адаша №6 явно лапа руски пишки и вони на руска сперма като се оригне. Адаши сме, имаме едно и също име което е доста рядко, но е явно, че тоя русоид е с промит със съветска пропаганда урод, състояние което определено заслужава да бъде настанен в лудницата и подложен на лечение за биполярно разстройство и комплекси.
  • 4
    8
    erol
    shumenski carvuli
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари