БСП официално обедини лявото за предстоящите избори

0
Коалицията ще носи името „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА”
Коалицията ще носи името „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА” Снимка: БСП

Коалицията ще носи името „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА”

В навечерието на Съединението на България, Българската социалистическа партия (БСП) и други леви политически формации официално обявиха обединение под името „БСП - Обединена левица“. Новосформираната коалиция ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

Лидерите на левите партии заедно присъстваха на събитието, където бяха приветствани от младежки активисти за значимата стъпка към обединението. Изпълняващият функциите на председател на БСП Атанас Зафиров заяви, че новата коалиция не само се подготвя за участие в изборите, но и е твърдо решена да спечели. „Днес показахме, че заедно можем да постигнем промяната, която искат българските граждани. Нека това „ние“ се превърне във водещия мотив за истинската промяна,“ каза той.

Зафиров също така подчерта, че обединението се базира на споделени ценности и визия за бъдещето на България, а не на амбиции за политически постове. „Нашата цел е да предложим ляв модел на управление, който е в полза на гражданите, а не в името на лична реализация,“ допълни той.

Лидерите на различните леви партии изразиха обща готовност да работят за справедливост и социална подкрепа. Петър Първанов от АБВ подчерта, че левицата има мисията да бъде управляваща сила, а Мая Манолова от „Изправи се, България“ отбеляза, че социалните проблеми на хората ще бъдат основен приоритет за коалицията. Велизар Енчев от „Българска пролет“ акцентира върху нуждата от подкрепа за пенсионерите, заявявайки, че два милиона пенсионери заслужават по-добро бъдеще.

Събитието събра представители на всички партии от коалицията, включително Младежкото обединение на БСП, както и известни лица от левия спектър.

Процесът на обединение започна още през юни по инициатива на временното ръководство на БСП, след множество дискусии и срещи по различни политики. За пръв път левите формации отбелязаха съвместно годишнината от началото на социалистическото движение на събора на Бузлуджа, което подчерта единството в техните цели и визия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари