БСП без Корнелия Нинова в следващия парламент

0
Атанас Зафиров заяви, че уставът не позволява кандидатирането ѝ за депутат
Атанас Зафиров заяви, че уставът не позволява кандидатирането ѝ за депутат Снимка: Facebook / Атанас Зафиров

Атанас Зафиров заяви, че уставът не позволява кандидатирането ѝ за депутат

"Корнелия Нинова, дългогодишният лидер на БСП, не може да бъде кандидат за депутат на предстоящите избори. Причината за това са уставните ограничения, наложени именно от нея, според които народни представители с над 12 години парламентарен стаж не могат да продължат да се кандидатират." Това заяви в ефира на БНТ Атанас Зафиров, който изпълнява функциите на председател на БСП.

Зафиров подчерта, че процедурата за номиниране на кандидатите за народни представители ще се проведе по традиционния начин – чрез номинации на основните партийни организации, общински конференции и областни съвети, като крайното решение ще бъде взето на Националния съвет на партията. Той допълни, че в процеса на номиниране и подреждане на листите ще бъде отдадено значение на регионализма, като целта е да се излъчат кандидати с висок морал и политически авторитет, добре познати в своите региони. Зафиров подчерта, че този път партията ще заложи на нови лица, за да отговори на общественото очакване за промяна.

Относно предстоящата кампания, той заяви, че БСП ще търси активен дебат, включително и лидерски, за да привлече по-широк кръг от избиратели, които да гласуват въз основа на предлаганите политики.

Зафиров също така коментира слуховете за „разпад“ на БСП, като категорично отрече тези твърдения. Той обясни, че крайният процес по подредбата на листите ще се осъществи в рамките на Националния съвет на партията, в сътрудничество с коалиционните партньори и на базата на предстоящо коалиционно споразумение. Според него в коалицията ще бъдат включени всички разпознаваеми политически субекти в лявото пространство, като процесът остава отворен за нови участници.

Относно вътрешната ситуация в БСП, Зафиров потвърди, че е имало кворум на последното заседание на Националния съвет и че то е преминало спокойно. Той заяви, че няма намерение за изключване на членове, но предупреди, че ще бъдат наложени мерки за партийно въздействие върху тези, които са извършили открит саботаж срещу партията, включително Корнелия Нинова и нейните съмишленици. Зафиров посочи, че алтернативни събития като „Бузлуджа“ и постоянните медийни изказвания за „преврат“ в партията създават смут и недоверие както вътре в БСП, така и сред потенциалните партньори и в обществото като цяло.

Зафиров също така разясни, че в момента административната работа на партията е частично блокирана поради съдебно дело, което е спряло отпускането на държавната субсидия на БСП.

Отговаряйки на въпрос за консултациите при президента, Зафиров заяви, че е имало обструкции срещу кандидатурата на вътрешния министър от страна на определени политически сили. Той категорично отрече, че БСП се намесва в процеса на съставяне на служебния кабинет, като подчерта, че това е изцяло в правомощията на премиера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Доволен
    Доволен съм от най-добрата новина, значи в листите на БСП няма да има парашутисти. Слава богу, това шуменско недоразумение Иван Иванов няма вече да е водач на листата. ега остава да се намери разпознаваем русенец за кандидат депутат на червените. Най-добре е да издигнат Пенчо, тъкмо и да ни освободят от неговото кметуване
  • 2
    4
    Най - подли са "близките"
    хорица.От техните долни действия най - боли. Крепостта се предава отвътре. Дойде време да покажат коварната си същност.Е ,как да му вярваш на тоя?!
  • 4
    3
    Стоянов
    Тих,кротък,верен на Корнелия преди,днес Зафира изпъкна в друго амплоа.Властолюбив,арогантен,целенасочен,все качества които работят единствено и само за него, нямащи нищо общо с дереджето на бай Марин,който сигурно поддържа БКП-БСП от младите си години.
  • 0
    2
    Бор и Яна
    Коври сбогом.
  • 3
    1
    Зрител
    Корнелка съсипа БСП. Поради некадърност, може би, а може и по нареждане отнякъде си...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари