Брижит Бардо на 90 години: Омръзна ми този рожден ден!

0
Въпреки възрастта актрисата остава непоколебима в борбата си за животните
Въпреки възрастта актрисата остава непоколебима в борбата си за животните Снимка: БГНЕС

Въпреки възрастта актрисата остава непоколебима в борбата си за животните

Легендарната френска актриса Брижит Бардо, известна с ролята си във филма "И Бог създаде жената", навършва 90 години на 28 септември 2024 година. Въпреки че се е оттеглила от светлините на прожекторите, Бардо продължава да бъде активна в своята страст - защитата на правата на животните.

В ексклузивно интервю за Агенция "Франс Прес" (АФП) само дни преди юбилея си, Бардо разкри своите мисли за живота, възрастта и каузите, които продължава да отстоява. С характерната си откровеност, тя сподели: "Омръзна ми този рожден ден! Това е тормоз... Добре, че не съм на 90 години всеки ден!"

Въпреки първоначалната си реакция, Бардо призна, че е трогната от вниманието, което получава. "Това е очарователно, но след известно време просто не спира! Има един момент, в който си мисля, че предпочитам да съм на 20!", каза тя с усмивка.

Актрисата, която някога беше символ на френското кино, сега гледа на филмовата си кариера като на далечен спомен. За нея най-важното в момента е борбата за правата на животните - кауза, на която е посветила последните десетилетия от живота си.

"За животните например не е забавно всеки ден, нещата не се подобряват", сподели Бардо. "Това, което ме кара да се чувствам добре, е моят начин да гледам на живота, интересът ми към природата, бягството ми от човечеството. Бягам от човечеството и имам една тиха самота, която много ми подхожда".

Бардо изрази гордост от факта, че е успяла да повиши осведомеността за правата на животните сред французите. "Те ме разбраха, подкрепиха ме", обясни тя. "Те ми пишат писма, които ми носят полза. Безкрайно съм им благодарна за куража, който ми дават."

Актрисата продължава своята борба чрез фондацията, която носи нейното име. В момента тя е фокусирана върху съдбата на Пол Уотсън, защитник на китовете, който е задържан в Гренландия и е изправен пред искане за екстрадиция от Япония, предава БГНЕС.

"Това е много сериозен проблем, който ми причинява много страдания", каза Брижит Бардо. "Той е подложен на крещяща несправедливост! Норвегия, Исландия и Япония противоречат на мораториума (върху лова на китове), подписан от целия свят. И Пол Уотсън е този, който е обвиняем! Това е невероятно."

Въпреки напредналата си възраст, Брижит Бардо остава непоколебима в своята решителност да се бори за правата на животните. Нейната страст и отдаденост продължават да вдъхновяват хора по целия свят, доказвайки, че никога не е твърде късно да се борим за това, в което вярваме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари