Бреза рухна върху автомобил в Русе

0
Бреза рухна върху автомобил в Русе
Бреза рухна върху автомобил в Русе Видео: Русе Медиа

Собственикът на повредената кола се надява на компенсация от общината

Неочакван инцидент стресна жителите на квартал "Възраждане" в Русе след 17:00 часа, когато изсъхнала бреза се стовари върху паркиран автомобил. Инцидентът се случи пред блок "Ахелой 1", като за щастие никой не пострада, съобщава Русе Медиа.

Очевидци разказват, че внезапен трясък е привлякъл вниманието им. Хората, които са почивали на пейка в близост, са се оказали късметлии, тъй като дървото е паднало в противоположната посока. Въпреки това, паркираният наблизо автомобил е понесъл значителни щети.

Веднага след инцидента е подаден сигнал на телефон 112. За изненада на местните жители, този път реакцията на институциите е била своевременна. На мястото са пристигнали екипи на полицията, пожарната и общински служители.

Жителите на района споделят, че многократно са сигнализирали за няколко изсъхнали дървета пред блока през последните месеци. Въпреки това, до момента на инцидента не са били предприети необходимите мерки за отстраняването им.

При падането си брезата е нанесла сериозни поражения върху капака на автомобила, а един от клоните ѝ е пробил стъклото. Собственикът на превозното средство изразява надежда, че щетите ще бъдат покрити от общината. Той определя като "чист късмет" факта, че дървото не се е стоварило върху хората, седящи на близката пейка.

Жителите на квартал "Възраждане" изразяват недоумение защо не са взети навременни мерки за премахване на опасните дървета, преди да се стигне до по-сериозен инцидент с евентуални човешки жертви. Те призовават отговорните институции да реагират по-бързо на подобни сигнали в бъдеще, за да се предотвратят подобни инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    The Justice
    49 ЗЗД - собственика на автомобила да окъпе яко Пената в съда.
  • 2
    2
    Няма драма
    Ще ви кажа какво ще се случи. Община Русе няма да покрие доброволно нито една щета. Ще си има едно "гражданско-правно" дело, което общината ще загуби, но непременно ще обжалва на втора инстанция. Ще загуби и там. Накрая ще плати не само стъклото и капака, но и вероятно обещетение за времето без автомобил на хората. Ще плати и хонорара на адвоката на пострадалите, както и съдебните разходи. На пръв поглед - над 10 000 лева. Като може да се споразумее за 5 000, но просто нямат такава практика.
  • 8
    1
    Въпрос
    Защо общината не премахва изсъхналите дървета??? И в квартал Родина 2 има високи изсъхнали дървета. Само по улица Чипровци има 6-7 изсъхнали дървета, като едно от тях рухна преди 2-3 седмици при кръстовището, където е у-ще Олимпи Панов.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари