Брендо избра да оцелее - по-добре в затвора жив, отколкото навън свободен, но мъртъв

0
„Той знае много добре, че влезе ли в затвора ще бъде защитен и ще остане жив“, смята криминалистът Иван Савов
„Той знае много добре, че влезе ли в затвора ще бъде защитен и ще остане жив“, смята криминалистът Иван Савов Снимка: БГНЕС

„Той знае много добре, че влезе ли в затвора ще бъде защитен и ще остане жив“, смята криминалистът Иван Савов

Евелин Банев-Брендо можем да кажем, че е един фосил – един от последните мохикани на по-дивашката престъпност. Един от последните големи играчи от времената на бурния преход в България“, коментира в „Тази сутрин“ по bTV криминалистът Иван Савов.

Обявеният за национално и международно издирване Евелин Банев-Брендо се предаде на полицията вчера. Той отиде в 7:30 ч. сутринта пред Централния софийски затвор и е задържан.

Това е човек, който има много дълга кариера – донякъде спорна. Човек, който е замесен във финансови далавери с някогашната банк „Биохим“. Подобен тип хора работят в началото каквото падне и впоследствие се превръща във все по-голям фактор и играч“, каза още Савов.

По думите му обикновено, за да тръгне кариерата на подобен човек, някой го дърпа. Савов не знае със сигурност кой е човекът, който дърпа Брендо. Споменават се имена като Доктора и Таки.

За криминалиста е много интересно защо Евелин Банев се предаде точно сега. Според него има нещо, което го притеснява, за да остане навън.

Той знае много добре, че влезе ли в затвора ще бъде защитен и ще остане жив“, смята Савов.

Според адвокат Димитър Марковски това е много добре премислен ход.

„В затвора охраната е сериозна и много трудно може да се пробие и да се стигне някой да бъде ликвидиран. По-добре в затвора жив, отколкото навън свободен, но мъртъв. Според мен Брендо е направил един избор за оцеляване“, коментира Марковски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    daskal
    И кой му внуши, че в затвора ще бъде защитен? Напротив. Там е великолепно обозначен и достъпен. Останалото е въпрос на организация и пари. Стига, разбира се, да преценят, че е нужно.
  • 5
    1
    боли на перката
    за някви ъндърграунди от 90-те години
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари