Бразилия узакони притежанието на марихуана за лична употреба

1
В бъдеще притежанието на малки количества канабис ще бъде смятано единствено за административно нарушение
В бъдеще притежанието на малки количества канабис ще бъде смятано единствено за административно нарушение

В бъдеще притежанието на малки количества канабис ще бъде смятано единствено за административно нарушение

Върховният съд на Бразилия узакони притежанието на марихуана за лична употреба, като този ход може да спомогне за намаляване на пренаселеността на затворите в страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В бъдеще притежанието на малки количества канабис ще бъде смятано единствено за административно нарушение, което няма да влече след себе си правни последици, реши най-висшата съдебна инстанция в южноамериканската страна.

Сега предстои в идните дни съдиите да определят граници на количествата, които ще попадат в обхвата на новия режим.

"С това решение ние не узаконяваме употребата на наркотици, нито казваме, че това е нещо хубаво", посочи председателят на Съда Луис Роберто Барозо.

Напротив, каза той, съдиите са водени от намерението да намерят на най-ефективния начин за справяне с "наркоепидемията" в Бразилия с оглед на това, че предишните стратегии за ограничаване на употребата и трафика на наркотици не сработиха.

Канабисът остава и занапред незаконна субстанция и няма да може да се употребява на обществени места, допълни Барозо.

Узаконяването на марихуаната в Бразилия може да спомогне за намаляване на пренаселеността на затворите, отбелязва ДПА. В момента в местата за лишаване от свобода в южноамериканската страна има около 840 000 души, много от които изтърпяват присъди за притежание на малки количества наркотици.

Бразилия, която е с население от приблизително 210 милиона жители, е на трето място в света по брой на затворниците. Пред нея по този показател са само САЩ и Китай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари