Божидар Божанов: Нашите избиратели не ни намразиха. Вдигнаха ни жълт, не червен картон

0
Цел на "Да, България" е максимална подкрепа за правителство с антикорупционни политики
Цел на "Да, България" е максимална подкрепа за правителство с антикорупционни политики

Цел на "Да, България" е максимална подкрепа за правителство с антикорупционни политики

Националният съвет на партия „Да, България“ реши на заседанието си тази вечер да се яви в коалиция с „Продължаваме Промяната – Демократична България“ на предстоящите парламентарни избори през октомври. Това решение бе обявено от Божидар Божанов в студиото на „Здравей, България“, където той разясни стратегическите цели на партията и условията, които поставят за съставяне на бъдещото правителство.

Божанов подчерта, че основната цел на „Да, България“ е да формира правителство с ясна антикорупционна насоченост. Според него, новото правителство трябва да бъде ръководено от премиер, който е независим от партиите и не е обвързан с политически интереси. „Решенията, които взима нашата партия, се взимат винаги по демократичен начин. Взехме отговорното решение за страната. Една партия понякога може да изпадне в настроения да гледа себе си и да се изолира от това какво иска да постигне. Винаги нашата мотивация е била как да върнем повече избиратели", каза Божанов. „Нашите избиратели не ни намразиха. Вдигнаха ни жълт, не червен картон, защото не гласуваха", обясни той.

По думите му, „Да, България“ се стреми към максимално широка подкрепа и на предстоящите избори, което изисква коалиция с „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Това е стратегически ход, който цели не само укрепване на политическата позиция, но и премахване на корупционните практики, които в миналото са имали разрушителен ефект върху страната.

„Изпаднали сме в усещане с годините, че експертите ще оправят нещата, а партиите са лоши. Ние се борим срещу модела „Пеевски“, който, според нас, е последният изразител на системата, създадена с участието на Доган и други влиятелни фигури“, добави Божанов. Той подчерта, че целта на партията е да премахне този тип влияние и да осигури управление, което е прозрачни и отговорно пред гражданите.

В контекста на своята критика към старите практики, Божанов припомни, че през времето на кабинета „Главчев 1“ служебният премиер е бил подложен на натиск както от своята бивша партия, така и от влиятелни фигури като Делян Пеевски. „Нашата цел с тези реформи е да премахнем този тип влияние и да гарантираме, че бъдещото правителство ще бъде свободно от политически зависимости“, заяви Божанов.

С този стратегически подход, „Да, България“ се надява да привлече нова подкрепа и да формира правителство, което ще се фокусира на реални реформи и прозрачност. Изборите през октомври ще бъдат решаващи за бъдещето на страната и за политическата сцена в България, а коалицията между „Да, България“ и „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще играе ключова роля в този процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Мухахахахаха
    То остана и друго да решите ДеБилите,нали без Простото/Ококореното нямате и един процент бе,Плужек Божанов ? А избирателите ви са безмозъчен ДоБитък,утре ако се коалирате с Възраждане,пак ще мучат според опорките
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари