Божидар Андреев слага край на кариерата си

1
Взимам си дълга почивка, може би дори няколко години
Взимам си дълга почивка, може би дори няколко години Снимка: БОК, Йордан Петков

Взимам си дълга почивка, може би дори няколко години

Божидар Андреев обмисля да сложи край на своята спортна кариера, след като изпълни най-голямата си цел - спечелването на бронзов медал в категория до 73 килограма на олимпийския турнир по вдигане на тежести в Париж.

При второто си участие на Олимпийските игри, 27-годишният български щангист постигна двубой от 344 килограма, включващ 154 килограма в изхвърлянето и 190 килограма в изтласкването. Този резултат не само му осигури място на почетната стълбичка, но и донесе първия олимпийски медал за България в този спорт от 20 години насам.

"Чувствам се изключително удовлетворен. Всичко беше прецизно планирано, до последния килограм. Макар че можех да постигна още повече, целта беше медал и аз успях да я реализирам. Благодарен съм на моите треньори и на всички, които ме подкрепяха. Това постижение е резултат от съвместния ни труд. Винаги има болки, но това е нормално за нашия спорт. Вдигането на тежести е тежък спорт, но когато си стабилен психически, нищо не може да те спре", сподели Андреев, предаде БНР.

Андреев признава, че след Олимпиадата в Токио е бил на крачка от отказване. Тогава, след травма в рамото, той едва не е прекратил кариерата си. "Но вече бях обещал на себе си и на всички около мен, че ще взема медал от Олимпийските игри, и това ме мотивира да продължа. Радвам се, че изпълних това обещание", добави той.

Сега, след като постигна целта си, Андреев планира да приключи със състезателната си кариера. "Това е краят на моята кариера. Взимам си дълга почивка, може би дори няколко години. Ще дам път на младите. Засега не съм обмислял треньорска работа", завърши той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари