Болницата в Кюстендил не може да купи линейка без помощта от дарения

0
Кампания на мотористи помага за набирането на необходимите средства за специализирания автомобил
Кампания на мотористи помага за набирането на необходимите средства за специализирания автомобил Снимка: МВР / Архив

Кампания на мотористи помага за набирането на необходимите средства за специализирания автомобил

Мотористи от цялата страна се обединяват в благотворителна кампания за закупуване на линейка за болницата в Кюстендил. Средствата са спешно необходими, тъй като лечебното заведение разполага с една стара линейка, която трудно обслужва пациентите в града и околните села. Събитието е инициирано от мотористи, които с доброволни усилия се стремят да съберат 180 000 лева за закупуване на ново транспортно средство.

В момента болницата се затруднява с транспортирането на тежко болни пациенти, особено когато трябва да се извършва прехвърляне до други лечебни заведения в София или региона. За тези случаи често се налага да се ползват линейки на Спешна помощ или частни транспортни услуги, което не винаги е възможно или достъпно. Затова днес, с продажбата на сувенири, аксесоари за мотори и фотографии, мотористите се надяват да постигнат целта си.

Георги Георгиев, един от организаторите на събитието, споделя, че сам е преживял инцидент с мотоциклет и е разбрал от първо лице колко е важно наличието на адекватен медицински транспорт. „Това е нещо жизненоважно. Много човешки съдби зависят от наличието на такава линейка, казва той, предаде БНТ.

Организаторите са разговаряли с директора на болницата и са установили, че нуждата от нова линейка е най-големият приоритет в момента. Спешният център в града разполага със свои линейки, но те не са свързани с болничните нужди, а са насочени предимно към извънредни случаи. Затова новата линейка ще се използва за транспортиране на вече хоспитализирани пациенти, родилки и бебета, както и на трудноподвижни хора, които се нуждаят от специализиран транспорт до дома си.

Лечебното заведение вече е направило опит да закупи нова линейка чрез обществена поръчка, но не е получила нито една оферта. Въпреки това, болницата е готова да доплати необходимата сума след благотворителната кампания, за да осигури модерно оборудвано превозно средство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Анонимен
    Срамота!
  • 2
    2
    и кое е чудното?!?
    Болницата е търговско дружество и държавна помощ е забранена според европейското законодателство! Ха, честито!
  • 3
    1
    Цървул
    А за избори и за кражби има пари нали
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари