Бойко Борисов: Станахме като прогноза за времето

1
ГЕРБ ще бъде готова да води разговори с БСП, ако третият мандат бъде възложен на тях
ГЕРБ ще бъде готова да води разговори с БСП, ако третият мандат бъде възложен на тях Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще бъде готова да води разговори с БСП, ако третият мандат бъде възложен на тях

В кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи интересни изказвания относно политическата ситуация в България. Той коментира вероятността за реализиране на третия мандат, като изрази скептицизъм по отношение на шансовете за сформиране на стабилно правителство. Борисов заяви: „Станахме като прогноза за времето, като не се случи нещо с партията победител в първия мандат няма какво да се случи нито с втория, нито с третия. Няма как с 18 или 20 депутата да искаш да управляваш 240“.

Борисов подчерта, че окончателното решение за насрочване на нови избори е в ръцете на президента, което оставя политическата ситуация в очакване. По думите му, изборите ще бъдат насрочени тогава, когато президентът вземе решение, което може да се случи в различни моменти, в зависимост от политическите развития.

Институционален спор около кандидатурата на Николай Ненчев

На въпрос относно кандидатурата на Николай Ненчев за посланик на България в Украйна, Борисов изрази мнение, че в случая няма скандал, а става дума за нормален институционален спор. „Аз не виждам нищо лошо 2 институции предлагат човек - едната казва защо го предлага, другата казва защо го отхвърля, това не е скандал, това е институционален спор“, отбеляза Борисов. Той добави, че Ненчев е бил негов военен министър и смята кандидатурата му за добра. Президентството обаче е изразило различно мнение, което е нормално в демократичната система.

Политическата фрагментация и бъдещите разговори

Относно възможната фрагментация на следващия парламент, Борисов изрази загриженост и призова политическите лидери да си вземат поука от миналите грешки. Той подчерта, че намаляването на избирателната активност и липсата на ясно мнозинство могат да доведат до още по-нестабилен парламент. Според него, „Споделената отговорност трябва да стане основен принцип на мислене на политиците“.

Борисов също така заяви, че ГЕРБ ще бъде готова да води разговори с БСП, ако третият мандат бъде възложен на тях. Това предполага отвореност към диалог и евентуално сътрудничество между партиите, за да се избегне политическа криза и да се гарантира стабилност в управлението на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Отегли се, бе!
    Наглия рапон отново досажда на народа.
  • 3
    3
    Учуден
    ДеБелян ПеПеевски владее цялата страна защото беше изпран от ДеБил-ПеПерастката корумпирана измет,начело с шарлатанина и убиец на пътя Кирил ПУтков и имотният измамник Асан Ококорен ПеПераст Василев! Нека не забравяме кой стоеше в скута на ПеПеевски и пи с него мазно кафенце,кой прави промени в Констотуцията,благодарение на които имаме Главанакчев за служебен министър-председател!
  • 7
    2
    Лойко Барисавич
    По данни от американски източници, нетното богатство на комуниста борисов -"тиквата" в момента е между 300 и 500 милиона евро(между 400 и 560 милиона щатски долара) Искам някой да почне да разследва, как така тиква-комунист, с прочетена 1 книга в живота, за 10 години в политиката има активи за приблизително 1 000 000 000 лева?! Ако приемем, че зплатата му като министър-председател е била средно 6000~ 7000 лв(въпреки, че преди 2015-та политиците вземаха много по-малко пари), за 10 години(120 месеца) като политик, "тиквата" би трябвало да е получил бруто 840 000 лева максимум. Даже ако тоя боклук не е имал съвсем никакви разходи(което е невъзможно), и е спестявал всичките си заплати, в момента би трябвало да разполага само с 428 000 евра. Откъде дърт комунист с прочетена 1 книга в живота, за 10 години в политиката има активи за приблизително 1 000 000 000 лева?! Защо няма комисия, която да му разследва схемите?! Защо НАП и ДАНС не го разследват тоя за пране на пари и укриване на данъци?! Защо държавните институции не му направиха тараш на къщата, когато беше спипан по гол задник с пищов, презервативи , и с огромно количество недекларирана валута в чекмеджето му?! През 2009-та ортакът му Дебелянчо Пеевски посочва в данъчната си декларация, че единственото имущество на негово име е стар Опел. Как стана този номер, че в момента същия тоя Дебелянчо със стария Опел владее цялата страна?? Защо няма комисия, която да разследва за кражби и за финансови схеми тия двама дърти крадливи, корумпирани, оядени комунисти, а ни отвличат внаманието с незначителни проблеми, като Исторически Парк?!
  • 7
    1
    Бяхме забравили,
    че всичко е негово - Ненчев негов министър.Споделена отговорност ще рече:един рича/казва/ и отсича, а другите се съгласяват, за да останат на яслата.Нещо като колективна безотговорност.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари