Бойко Борисов: Случилото се в парламента е вандалско поведение

1
Бившият премиер предупреждава за загуба на средства по Плана за възстановяване
Бившият премиер предупреждава за загуба на средства по Плана за възстановяване Снимка: БТА

Бившият премиер предупреждава за загуба на средства по Плана за възстановяване

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остро разкритикува последното пленарно заседание на Министерския съвет преди предизборната кампания, определяйки го като "вандалско поведение" и "грешка на ръководството на парламента". Тези коментари бяха направени пред журналисти в град Казанлък, където Борисов присъства като официален гост на честването на 100-годишнината от основаването на оръжейния завод "Арсенал".

Бившият премиер не спести критиките си към опонентите, заявявайки: "От днес нататък обещавам на онези, които си бяха довели агитките, когато има точка, ще вкарваме по 150-200 души да им висят на главата, при всяко показване да свиркат и да викат и да видят дали това е парламент". Той изрази надежда, че българите ще "прогледнат" и ще осъзнаят сериозността на ситуацията.

Борисов характеризира вчерашното заседание като типично за "несистемни партии", които са толкова фокусирани върху социологическите проучвания, че са готови да жертват бъдещето на гражданите и милиарди левове за минимално предимство в допитванията.

Според лидера на ГЕРБ, вчерашните събития са довели до загуба на значителни средства по Националния план за възстановяване и устойчивост. "Вчера българите изгубиха милиардите по Националния план за възстановяване и устойчивост", подчерта той, добавяйки, че тези средства са били жизненоважни за подобряване на емисиите, осигуряване на плащания и гарантиране на сигурността на миньорите.

Борисов обясни, че са били направени всички необходими корекции в споразумението със синдикатите, за да се осигури 100 процента сигурност за работниците. "Неслучайно вчера и с тях, и с двата синдиката всички корекции, които искаха за 100 % сигурност, всичко подписахме. Стиснахме си ръцете и трябваше да се гласува и днес да дойдат няколко милиарда", каза той.

Въпреки критиките си към общото поведение в парламента, Борисов отбеляза положителен момент във външната комисия. Той похвали "изключително високата системна класа" и конструктивния диалог между представителите на различните политически сили, включително "Възраждане", "Има такъв народ", "Продължаваме промяната - Демократична България", "Движение за права и свободи" и "БСП за България".

Борисов изрази съжаление, че въпреки постигнатото съгласие в комисията, пленарното заседание не е протекло по очаквания начин. Вместо конструктивен дебат, той описа ситуация, в която "имаше агитки, които да ни поставят в неравностойно положение с другите и са се събрали на трибуната".

В заключение, бившият премиер подчерта тежестта на пропуснатите възможности: "Ние загубихме снощи най-голямото плащане в енергетиката", заяви Борисов, акцентирайки върху потенциалните последици от вчерашните събития за енергийния сектор и икономиката на страната като цяло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Драганова
    Лицето Бойко Борисов е на принципа Крадецът вика дръжте крадеца. Този, дето е най-ярък пример за лиспа на възпитание, арогантност, ехидност, безпардонност, откровен цинизъм , каруцарско-еснафско поведение, точно той ще казва кое било вандализъм. Най-големият вандализъм е присъствието на Борисов 15 години на власт, както и на Пеевски поен последните 10 години скрито или явно.
  • 1
    1
    Мухахаха
    Ами те "вгъZZраждани", ИмаТакиваНещастници и останалите са си антибългарски гаменски и вандалски партии! Както и жалките им гласоподаватели! ФАКТ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари