Бойко Борисов: „Промяната“ ни отдалечи на хиляди километри от Шенген и от Еврозоната

0
България незабавно трябва да има редовно правителство
България незабавно трябва да има редовно правителство

България незабавно трябва да има редовно правителство

България се нуждае от незабавно формиране на редовно правителство, за да възстанови позициите си по отношение на членството в Шенген и Еврозоната. Това стана ясно по време на форум в София, организиран от Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес (БСК) съвместно с Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази загриженост относно отдалечаването на страната от европейските цели през последните години. Той подчерта необходимостта от възстановяване на контрола върху външните граници на Европейския съюз, като ключов фактор за напредъка на България.

"Когато отново станем държавата, гарантираща външните граници на Европейския съюз, всичко ще се случи. „Промяната" ни отдалечи с хиляди километри от Шенген и от Еврозоната. България незабавно трябва да има редовно правителство", заяви Борисов.

Бившият премиер акцентира върху важността на нулевата миграция като гаранция пред европейските партньори, особено Австрия. Той припомни успешните практики от миналото, когато България е била давана за пример в управлението на външните граници на Европейския съюз.

"Ние бяхме за пример! Английският премиер дойде на границата, за да ни даде за пример на ЕС. Благодарни сме на европейското ни семейство, което даде 300 милиона лева да си дооборудваме границата", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрази загриженост относно текущата ситуация с нелегалната миграция, споменавайки за чести инциденти по така наречения "Балкански път". Той подчерта необходимостта от незабавни действия и ясна политическа отговорност за справяне с проблема.

По отношение на Еврозоната, Борисов твърди, че България е изпълнила всички необходими критерии. Той призова за проверка на фактите и подчерта важността на дисциплината и изпълнението на ангажиментите от страна на България.

В заключение, бившият премиер изрази убеждението си, че европейското семейство обича България, но подчерта необходимостта страната да бъде дисциплинирана и да изпълнява поетите ангажименти.

Форумът в София събра представители на бизнеса и европейски институции, за да обсъдят възможностите и предизвикателствата пред България по пътя към пълноправно членство в Шенген и Еврозоната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Възмутена
    Не са виновни ППДБ, виновни сте вие от ГЕРБ, все победители, а правителство няма. Народът не ви гласува достатъчно доверие, защото след толкова години управление, вече не ви вярва.
  • 3
    1
    Янкова
    Пенсия,Банкя и край на демагогията. 34-ри години стигат.Феодалите ти по места,огромната търговия с бюлетини, те изтикват напред и до там.Никой не иска да се доближи до токсичната партия герб,за да не изгори като факла.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари