Бойко Борисов: Не искам да ви плаша, но България е в много сериозна криза

0
ГЕРБ предлага мажоритарно-пропорционален вот за предстоящите избори
ГЕРБ предлага мажоритарно-пропорционален вот за предстоящите избори

ГЕРБ предлага мажоритарно-пропорционален вот за предстоящите избори

Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, отправи призив към основните политически партии да сключат джентълменско споразумение преди предстоящите предсрочни избори. Той изрази намерение за промяна в избирателната система, включвайки смесена мажоритарно-пропорционална система, съобщава БГНЕС.

„Най-важното в момента е бързо да изменим Изборния кодекс и да предоставим на гражданите по-сериозна причина да участват в изборите“, заяви Борисов. Той настоя, че ако искаме да преодолеем ниската избирателна активност, е наложително отсега да се обясни на обществото как ще бъде управлявана държавата: „Трябва да има джентълменско споразумение, ако наистина мислим за доброто на страната. Трябва ясно да се каже кой с кого може да управлява и кой с кого не може“, допълни той.

Борисов също така постави въпроса защо все още няма дебат за промяна на избирателната система: „Защо не вървим към система, която е комбинация от мажоритарен и пропорционален вот? Време има. Защо стоим и прехвърляме вината за ниската активност на хората, вместо да предложим нещо, което ще увеличи участието – именно такава избирателна система. Повече хора ще се включат, повече личности ще участват“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Той не пропусна да коментира и изказванията на Атанас Атанасов от „Продължаваме Промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ): „Генерал Атанасов твърди, че ще сформира мнозинство. С кого? Но те ще опитат с тайни задкулисия, които няма да проработят. Брюксел и Вашингтон ще ги питат. България се намира в сериозна криза, но не искам да ви плаша с подробности, за да не развалим настроението. Мога да ви обещая само едно – саниране и силен еврокомисар“, заяви той.

Борисов отправи поздравления към Екатерина Захариева за избирането ѝ за еврокомисар, като подчерта, че „Европейската комисия избра кандидата на ГЕРБ, а не този, предложен от „Продължаваме Промяната“ и отправи критики към партията за позицията им по въпроса, наричайки ги „злосторници, които рушат“.

Лидерът на ГЕРБ спомена и за състоянието на столицата, подчертавайки, че София може да продължи да се движи по инерция още няколко години благодарение на проектите, реализирани по време на управлението на Йорданка Фандъкова. „Заварих града в много лошо състояние от Стефан Софиянски – улиците бяха осеяни с дупки, „Витоша“ беше запълнена с джипове, а най-младият тролейбус беше по-стар от мен. Сега всичко е обновено – метрото е признато в цяла Европа“, отбеляза Борисов.

Той отправи критики към настоящата администрация на кмета на София, Васил Терзиев, заради премахването на дърветата на ул. „Опълченска“. „Ще видите какво ще стане, когато падне първият сняг – с тези колчета, но това сме си избрали. Терзиев ще си отиде като Софиянски, а тогава ГЕРБ ще възстанови реда в столицата“, заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    КУМА ЛИСА
    Става все по черен и прилича на дявол с тази козя брадичка. Много му се управлява горкия. Иначе е торба с лйна
  • -5
    6
    Русенец
    Хубав,лош,тиква,мутра-на фона на про100киро и кокорчо ,Боко направо си е цвете.
  • 15
    5
    Аз
    Абе лицемер нещастен, ще ме накараш да гласувам, ама друг път!
  • 20
    4
    лойко барисавич
    И защо бг-кочината е в сериозна криза бе, свиньо тлъста и крадлива?! Кой беше на власт през последните 14 години?! Мафията герп-дпс. ДПС-то се самоизяждат и сега гербопитеците останахте сами и ревете. Тулуп, ако имаш поне малко останало достойнство - излез пред хората и си признай, че кризата е заради това, че сте долни, безчестни, зли, несправедливи, безжалостни, подли, лукави, крадливи, погубващи гербопитеци... Това, което тази подла и долна угоена свиня предлага е "джентълменско" обединение на злодеите в политиката за последно финално доограбване, досъсипване и довършване на българите, или каквото е останало от тях...
  • 25
    3
    русенец
    Не искам да те плаша, Тиква, но Булгаристан е в сериозна криза от 1989 година и то благодарение на тикви като теб. Прочие, ти управлява най-дълго, защо не направи нещо, а се осра?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари