Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър

1
Лидерът на ГЕРБ заяви, че е научил как ПП финансират чрез YouTube канали колажи срещу него
Лидерът на ГЕРБ заяви, че е научил как ПП финансират чрез YouTube канали колажи срещу него Снимка: Бойко Борисов / кадър Facebook

Лидерът на ГЕРБ заяви, че е научил как ПП финансират чрез YouTube канали колажи срещу него

"Асен Василев без мен какъв министър щеше да стане? Христо Иванов и Атанас Атанасов не го искаха за финансов министър."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Перник, предаде БГНЕС

Основният противник пред нас е ПП. Късмет е, че има европейски избор и държавата щеше да харчи пари за избори. Предсрочните избори са добре дошли, за да се премерим. Ние въобще не виждаме заплахите в другите партии – всичко проруско, крайно дясно. Тази заплаха пълзи из Европа“, каза лидерът на ГЕРБ.

Спирайки се на компроматите по време на избори, Борисов заяви, че е научил как ПП финансират чрез YouTube канали колажи срещу него.

За какви компромати могат да говорят? Само ни карат да си отваряме устата … всяка коалиция има кухня, в която предварително се работи. Ако започна да разказвам как Пеевски и Кирил Петков тренираха, щяха да ходят и в зала да си тренират заедно. Само да смеят да пуснат такива колажи, излизам и започвам да разказвам – с мандаринки, всичките работи… Ние не си позволяваме, защото след 8 и 9 юни тази държава ще продължи да съществува. Българите не трябва да бъдат разделяни по тази ужасен начин. Не бива да бъдат игнорирани мюсюлманите, ни бави да бъдат игнорирани цели региони“, подчерта Борисов.

Той припомни на „Продължаваме промяната“, че Николай Денков беше назначен за премиер от ГЕРБ, ПП и ДБ заедно с ДПС, които са гласували за тях. „Асен Василев без мен какъв министър щеше да стане? Христо Иванов и Атанас Атанасов не го искаха за финансов министър“, заяви Борисов. Според него не може премиер и финансов министър да не знаят, че бюджетът за пенсии стои в НОИ и няма нищо общо с държавния бюджет. „А от държавния бюджет се дотират пенсиите, които сега увеличихме аз и Асен Василев, сиреч ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС със заемите, които взехме. Ние не сме изработили тези пари. Както аз нося отговорност за тези десет месеца, нека и те бъдат любезни да не говорят глупости“, призова Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че Димитър Главчев в момента е служебен премиер само заради промените в Конституцията, които бяха направени от „мен, Христо Иванов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Атанас Атанасов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари