БНБ пуска в обращение златна монета „Св. св. Петър и Павел“

3
Цената на възпоменателната монета при пускане в обращение е 1757 лева
Цената на възпоменателната монета при пускане в обращение е 1757 лева Снимка: БНБ

Цената на възпоменателната монета при пускане в обращение е 1757 лева

От 24 юни 2024 година, Българската народна банка ще пусне в обращение нова златна възпоменателна монета на тема „Св. св. Петър и Павел“. Тази монета е част от серията „Българска иконография“, като цената ѝ при пускане в обращение е 1757 лева.

Подробности за продажбата

Монетата ще бъде достъпна за закупуване на две каси в сградата на Българската народна банка на площад „Княз Александър I“ № 1 в София, както и на четири каси в Касов център на БНБ на улица „Михаил Тенев“ № 10 в София.

Във връзка с ограниченото количество и за осигуряване на равнопоставеност при закупуване, всеки клиент ще може да закупи само по една монета. Това ограничение важи независимо дали клиентът закупува монетата за себе си или за друго лице. При закупуване от името и за сметка на друго лице, е необходимо представяне на нотариално заверено изрично пълномощно. Забранено е на физическо лице, което е закупило монета от свое име, да купи още една монета като представител на юридическо лице и обратно. Монети няма да се продават на лица под 18 години.

Разширено разпространение

До края на работния ден на 24 юни 2024 година, новата златна монета ще бъде предоставена и на следните банки: „Инвестбанк“ АД, „Първа инвестиционна банка“ АД, „Тексим Банк“ АД, „Токуда Банк“ АД и „Централна кооперативна банка“ АД. Монетите ще бъдат налични за закупуване в техните офиси и клонове.

Списъкът с точните локации на офисите и клоновете, където ще може да се закупи новата възпоменателна монета, ще бъде предоставен от съответните банки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари