Близо 50 души, сред които седем деца, се удавиха в Русия само за ден

1
Трагичните инциденти са станали на фона на необичайно високите температури в страната
Трагичните инциденти са станали на фона на необичайно високите температури в страната

Трагичните инциденти са станали на фона на необичайно високите температури в страната

Министерството на извънредните ситуации в Русия съобщи, че 49 души, сред които и седем деца, са загинали в събота вследствие на удавяния, предаде Ройтерс. Трагичните инциденти са станали на фона на необичайно високите температури, обхванали големи части от страната.

Рекордни температури и фатални последствия

Русия преживява едно от най-горещите лета за последния век, като столицата Москва отбеляза нов температурен рекорд, надминавайки този от 1917 година. Температурите в много райони на страната достигнаха над 35 градуса по Целзий, а според руската служба по хидрометеорология, през уикенда се очакваха дори над 40 градуса по Целзий в южните и европейските части на Русия.

Увеличен брой инциденти

Министерството на извънредните ситуации съобщи в приложението за съобщения Телеграм, че за последните 24 часа са регистрирани 65 инцидента на удавяния, което е с 10 повече от същия период миналата година. Тези инциденти включват редица трагични случаи в различни части на страната.

Трагедии по региони

В Нижегородска област, разположена в Централна Русия, 10-годишно момиче се удави в река Волга, докато нейната шестгодишна сестра все още се издирва от водолази. В Башкирия, която се намира между река Волга и планината Урал, трима души, включително 16-годишно момиче, също се удавиха, съобщи министерството.

Апел за внимание

Министерството на извънредните ситуации призова гражданите да бъдат особено внимателни при посещение на водни басейни и да спазват всички необходими предпазни мерки, за да избегнат подобни трагедии. В условия на екстремни горещини, рискът от удавяне се увеличава, особено за децата и младите хора, коит

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари