Близо 120 деца се включват в благотворителния турнир по плуване „Александър Русев“

2

Събраните средства ще подпомогнат изграждането на център за водно-рехабилитационен център

На открития плувен комплекс „Дунав“ в град Русе стартира деветото издание на младежкия турнир по плуване „Александър Русев“, което привлече близо 120 деца от различни краища на страната. В събитието участват общо 10 отбора, включително млади плувци от градовете Русе, Варна, Силистра и Добрич. Турнирът, който се провежда на 24 и 25 август, е организиран от фондация „Александър Русев“ и има благотворителен характер. Целта му е да събере средства за изграждането на водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения.

Турнирът „Александър Русев“ се утвърди като важно спортно събитие в календара на града и региона. Благодарение на активното участие на Общината и подкрепата на различни частни фирми и организации, състезанието не само предоставя възможност на младите плувци да покажат своите умения, но и насърчава обществената ангажираност и съпричастност към социалните каузи.

Спорт и хуманност в едно

На откриването на състезанието присъства и заместник-кметът на Русе Енчо Енчев, който поздрави участниците и публиката. В своето приветствие той подчерта важността на инициативата, организирана от председателя на фондацията Илиян Русев - Скури. Заместник-кметът отбеляза, че усилията на г-н Русев са ключови за развитието на спорта в Русе, както и за предоставянето на възможности за младите състезатели да развиват своите умения и да демонстрират воля и упоритост.

„Инициативата на г-н Русев е доказателство за неговата отдаденост към развитието на спорта в Русе и към създаването на възможности за младите състезатели да покажат своите умения, упоритост и воля. Благодарение на неговите усилия това събитие се утвърди като значимо спортно мероприятие, което обединява общността и стимулира активния начин на живот, а всяко негово издание се превръща в празник на духа и спортната страст, което мотивира участниците да се стремят към върхови постижения“, заяви Енчев.

Той акцентира и върху хуманитарната страна на турнира. Според него фондация „Александър Русев“ дава възможност на хората в неравностойно положение да подобрят своето качество на живот. „Това е изключителен пример за хуманност и грижа, променяща съдби и вдъхваща надежда“, добави той и призова всички присъстващи да подкрепят благородната кауза за изграждането на спортно-рехабилитационен център.

Ентусиазъм и състезателен дух

В първия ден на турнира децата се състезаваха в две възрастови групи. Възрастова група „А“ обхваща млади състезатели, родени през 2015-2016 година, докато група „В“ включва плувци, родени през 2013-2014 година. В края на състезателния ден победителите в различните дисциплини бяха наградени от своите треньори и получиха аплодисменти от публиката, която активно подкрепяше състезателите.

Вторият ден на турнира ще предложи още вълнуващи моменти, като началото е предвидено за 9:30 часа. Тогава ще се проведат състезания с три щафети по 4 х 50 метра, както и индивидуални стартове в различни дисциплини. Турнирът обещава да предложи динамика и много позитивни емоции за всички участници и зрители.

Благотворителната инициатива

Освен спортното състезание, турнирът включва и благотворителна инициатива, чрез която се събират средства за изграждането на водно-рехабилитационен център. По време на събитието на територията на плувния комплекс са изложени ръчно изработени сувенири, създадени от майките на състезателите от отбор „Златните рибки“, воден от Илиян Русев - Скури. Всички приходи от продажбата на тези изделия ще бъдат насочени към благородната кауза.

Банкова сметка за дарения

Фондация „Александър Русев“ също така приема дарения по банков път и чрез PayPal. Всеки, който желае да подкрепи инициативата за изграждането на водно-рехабилитационния център, може да направи своето дарение на следните банкови сметки:

  • BIC: BPBIBGSF
  • IBAN (в лева): BG06 BPBI 7921 1045 5933 01
  • IBAN (в евро): BG85 BPBI 7921 1445 5933 01

Даренията чрез PayPal могат да бъдат направени на следния имейл адрес: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари