Близнакът Борислав от Цалапица отказа да говори пред съда

1
Младият мъж е един от свидетелите в процеса срещу Рангел Бизюрев
Младият мъж е един от свидетелите в процеса срещу Рангел Бизюрев Снимка: TrafficNews

Младият мъж е един от свидетелите в процеса срещу Рангел Бизюрев

Днес в съдебната зала в Пловдив се разигра поредната драма около нашумелия случай с убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Един от ключовите свидетели, Борислав Динков, отказа да даде показания пред съда, въпреки че имаше възможност да бъде разпитван в присъствие на адвокат, съобщи TrafficNews.bg. Борислав е брат-близнак на друг свидетел в процеса, като и двамата са спрягани за съучастници в убийството от семейството на жертвата.

Подсъдимият по делото, Рангел Бизюрев, даде пространни обяснения преди обед, като разказа за събитията от фаталната нощ, довела до смъртта на младия Димитър. Въпреки подробностите, които Бизюрев разкри пред съда, мълчанието на Борислав Динков създаде напрежение в залата.

Съдия Станислава Бозева настоя Борислав да отговаря на нейните въпроси, но близнакът остана непреклонен и продължи да мълчи. Окръжната прокуратура направи искане да бъдат прочетени неговите предишни показания, дадени пред съдия, за да се внесе повече яснота по случая.

Майката на убитото момче, Атанаска Бакалова, изрази своето недоволство от поведението на близнаците. Тя е категорична, че те са съучастници в убийството на сина ѝ и настоява истината да излезе наяве. По нейни думи, близнаците са участвали в извозването и закопаването на тялото на Димитър Малинов. Атанаска Бакалова добави, че всички разпити по делото се разминават, но тя е чела всички показания, включително и тези на другия важен свидетел – Атанас Гунчев. Според нея, има опити да се „нагласи“ версията на събитията, но те са неуспешни.

Майката на жертвата настоява за справедливост и наказание за всички замесени в престъплението. „Искаме истината и всички да си понесат наказанията. Да гледам снимките на тялото му и как са го заровили – това е ужасно. Ударите са много повече от четири“, коментира тя.

Утре съдът ще изслуша нов свидетел по делото – Яница, която според Бакалова е знаела всичко за случилото се. Очакванията са нейните показания да внесат повече яснота по случая и да помогнат на съда да стигне до правосъдие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    И при толкова показания,
    дадени досега, всичко пропада ли? Тия близнаци са били много навътре в престъплението.Защо съобщавате името на свидетелката ? Ако този случай приключи без адекватни наказания за тримата, значи у нас няма правосъдие . Нещо има в подхода на съдийката неясно поне за нас Дирижира ли я някой?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари