Близки и приятели на Ани и Явор излязоха на протест в София

1
Протестиращите не приемат присъдата от 6 години затвор за извършителя Адриан Антонов
Протестиращите не приемат присъдата от 6 години затвор за извършителя Адриан Антонов Снимка: NOVA / Илияна Шишкова

Протестиращите не приемат присъдата от 6 години затвор за извършителя Адриан Антонов

Близки и приятели на трагично загиналите Ани и Явор излязоха на протест тази вечер, за да изразят своето несъгласие с наложената присъда от шест години затвор за Адриан Антонов, който е преминал с над 100 км/ч на пешеходна пътека и е причинил смъртта на двамата млади хора. Организаторите на протеста - Фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта“ и Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“ - апелират към обществото и институциите за по-голяма отговорност на пътя и повишаване на безопасността.

„Присъдата за нас е изключително ниска. Възмутени сме. С огромна болка се събираме тук днес, за да изразим нашето недоволство. Шест години затвор за погубването на два човешки живота - по три години на дете. И колко много присъди има, които са и по-малки. Ниските и условните присъди няма как да бъдат превенция“, заяви Десислава Малчева, майка на Ани, цитирана от NOVA.

На протеста присъства и Красимира Манолова от Фондация „Стефан Стефанов“, която също е загубила детето си в пътнотранспортно произшествие. „При нас присъдата беше четири години. Виновният каза, че съжалява и наказанието му беше намалено на 2,8 години. Адвокатът обжалва“, сподели Манолова. Тя подчерта необходимостта от повече отговорност на пътя.

Жулиета Михайлова от „Заедно срещу безумията по пътищата“ също настоява за промени в законодателството и по-строги мерки за безопасност на пътя.

Протестиращите призоваха за справедливост и по-строги наказания за шофьорите, които нарушават правилата и поставят живота на другите в опасност. Те настояват за по-ефективни превантивни мерки и по-добра регулация, за да се предотвратят бъдещи трагедии на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Аз
    също не приемам такава присъда - по 3 години за отнет живот.Това е гавра и позор за "правосъдието", което се превърна в презряна дума .А Марковски - син е типичен мошенник, без грам морал.Учи престъпника да лъже, но това не буди у мен разбиране.Марковски,засрами се, долнопробен шут.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари