Благороден жест: Училище в Русе насърчава дарения вместо букети

5
Каузата на Илиян Русев - Скури намира подкрепа в училищната общност на "Отец Паисий"
Каузата на Илиян Русев - Скури намира подкрепа в училищната общност на "Отец Паисий" Снимка: Dunavmost

Каузата на Илиян Русев - Скури намира подкрепа в училищната общност на "Отец Паисий"

Основно училище "Отец Паисий" в град Русе стартира нова благотворителна инициатива по случай началото на учебната година. Училището призовава родителите да се включат в подкрепа на значима обществена кауза, като вместо да купуват цветя за първия учебен ден, дарят средствата на Фондация "Александър Русев". Инициативата е свързана с дългогодишната мисия на Фондацията, ръководена от Илиян Русев - Скури, която цели изграждането на водно-рехабилитационен център в Русе.

Този център ще осигури грижи и рехабилитация за деца с двигателни увреждания, аутизъм и други състояния, които ги поставят в неравностойно положение. Центърът е особено важен за подобряването на качеството на живот на тези деца, предлагайки им възможност за лечение и възстановяване в професионална среда.

В деня на откриването на учебната година, в двора на училището ще бъдат поставени дарителски кутии, в които родителите ще могат да оставят своите дарения. Екипът на училището и организаторите от Фондация "Александър Русев" отправят благодарности към всички, които ще се включат в инициативата, като им пожелават успешна и спокойна нова учебна година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    16
    Дани
    Много добра инициатива!! Цветята ще увяхнат след няколко дни!!! Ако по_вече училища я приемат ще бъде благородно!!! Хората които се занимават с цветарски бизнес вероятно няма да са доволни,но аз винаги предпочитам цветята да са в градината живи!!!!
  • -3
    15
    Хайде,хайде
    Аналният секс също го открих от скука на бариерата,бях опънат от сержанта.Ако бях слушал повече учителите си,щях да следвам,а не да ме ебат в казармата.Оттогава насам много мразя всичко що е учител и го обвинявам за собственото си мизерно съществуване
  • 0
    14
    Хайде, хайде
    Сган! Учителска сган! Меркантилна сган! Давайте пари! Нищо друго, а пари! Че аз от една Стефанова по литература в бившето "Васил Левски" /най вероятно е пукнала/ така се отвратих от надменното и нагло поведение, че прочетох "Под игото" в казармата. КПП-ец бях и от скука. Аз открих Вазов от скука на бариерата! И започнах да чета като бесен. Обсебен от словото. Напук на тази сган още от "социалистическо".
  • 2
    13
    Бахтишен
    Парите за цветя не са толкова много сумарно. И какво като след самото мероприятие се изхвърлят. Кой има потребност от 30 букета, да няма да се препродават след това.
  • -2
    12
    Циник
    Сериозно ли аутистче ще промени конгитивната си възможност след плацикане във вода? Да предположим, че имам няколко десетилетия опит.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари