Благой Георгиев: Даниил е най-твърд във вярата си, най-смел, най-мъжествен

1
Благой Георгиев е в топ десет най-религиозни футболисти в света
Благой Георгиев е в топ десет най-религиозни футболисти в света Видео: NOVA

Благой Георгиев е в топ десет най-религиозни футболисти в света

Вярата му може да е на показ, най-малкото с всички татуировки по тялото му, но твърди, че прави всичко в името на Бог. Той е строго православен, въпреки изкушенията на светския живот.

„Аз съм казвал, че колкото си по-близо до господ, колкото повече живееш богоугодно както се казва толкова вярата е по-близо до теб и Господ е по-близо до теб. Брат ми беше в кома доста време. Аз съм бил малък и не съм го осъзнавал, чак след това го осъзнах. Нито майка ми, нито баща ми са да кажеш толкова вярващи. Но виждате ли като се налага, като опре ножа до кокала, тогава искаш не искаш се молиш на Господ. И тогава видях със сълзите на майка ми и с това как тя се молеше искрено, тогава бях свидетел на това, че наистина истинската молитва към Господа от дълбината на душата ще се случи каквото трябва”, разказа в ефира на „Събуди се” по NOVA Благой Георгиев.

Аз не продължавам да си ги правя, но си ги харесвам. Като имаш предвид, че за слава на Бога съм ги направил, не от суета или нещо друго. Всичките са ми от благодарност към Бога, светия кръст”, убеден е футболистът.

Според него винаги трябва да се гледа Божието желание, защото хората са пристрастни и няма как да изберат правилния избор. „Моят фаворит е Даниил Видински. За мен той е най-твърд във вярата си, най-смел, най-мъжествен”, каза още Благой Георгиев и обясни, че прякорът „Джийзъса” много го дразни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Българин
    Какви са тия маанета, дето пак се муват из Родина, Пазара и Чародейка? До кога ще търпим? Вие, малки деца нямате ли? Не ви ли дразнят тия безработни да тормозят? Утре не сте ли на работа? Достойнсво няма ли? Или смелост? Обединение!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари