Бивш ресторант в центъра на Русе става детски център

30
Общински съвет дава зелена светлина за създаване на детски образователен и парти център
Общински съвет дава зелена светлина за създаване на детски образователен и парти център Снимка: Google Street View / Архив

Общински съвет дава зелена светлина за създаване на детски образователен и парти център

В сърцето на Русе се заражда нов център за детско образование и забавление. Общинската администрация получи заявление от Мирослав Красимиров Русев, управител на "Т-РЕКС ФИШ" ЕООД, за наемане на общински имот на улица "Константин Иречек" номер 16.

Предложението, постъпило на 25 юни 2024 година, цели трансформирането на пространство от 274,43 квадратни метра в детски образователен и парти център. Обектът, част от сграда-паметник на културата, се намира в сутерена на историческа постройка и досега е служил за обществено хранене.

Общински съвет - Русе разгледа внимателно предложението, съобразявайки се със Закона за общинската собственост. Според член 14, алинея 7 от този закон, свободните имоти - публична общинска собственост, могат да се отдават под наем за срок до десет години чрез публичен търг или публично оповестен конкурс, след решение на Общинския съвет.

След обсъждане, съветът взе решение да даде зелена светлина за провеждането на публичен търг с явно наддаване. Наемът ще бъде за срок от седем години, а началната тръжна месечна наемна цена е определена на 905 лева без Данък добавена стойност.

Този ход отваря врати за създаването на иновативно пространство, където най-малките жители на Русе ще могат да учат и да се забавляват. Инициативата на "Т-РЕКС ФИШ" ЕООД обещава да внесе нов живот в историческата сграда, съчетавайки образование и развлечение за децата на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Бесарабски ПеПераст
    Ааа не,аз съм мъжът с путката - мартинчо бесарабския куролап ми викат
  • 0
    8
    Мирослав Русев
    Мъжът със спермата, може да е Мъжът с путката, примерно....
  • 1
    7
    Мирослав Русев
    Всичките без мозък в главите си,както и някои други хора.
  • 0
    6
    Мирослав Русев
    Тези с коментарите имат много запомнящи се и интересни псевдоними: Курвите на Русе, Мъжът със спермата, и т.н.
  • 4
    5
    русенец
    Абе нашите управници с акъл ли са? Как под земята? Нима в Русе няма достатъчно сгради на нормален етаж. Имам чувството, че този детски център ще се води само детски. Предлагам поименно гласуване на общинските съветници да се види кой общински съветник отрежда за децата място под земята
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари