Бисерка Цанева напуска поста заместник-министър на правосъдието

0
Цанева е посочила лични причини за решението си
Цанева е посочила лични причини за решението си Снимка: БГНЕС

Цанева е посочила лични причини за решението си

Бисерка Цанева напуска поста заместник-министър на правосъдието.

След кратък престой на поста, Бисерка Цанева се оттегля от позицията си на заместник-министър на правосъдието. Решението за освобождаването ѝ е взето със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев, както съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС). От ведомството поясниха, че Цанева напуска длъжността поради лични причини.

Назначението на Цанева като заместник-министър на правосъдието бе обявено само преди по-малко от месец - на 16 април. Тогава тя бе част от група от девет заместник-министри, назначени в шест различни министерства по заповед на премиера Главчев.

Бисерка Цанева има впечатляваща юридическа кариера зад гърба си. Тя е завършила право в Софийския университет "Свети Климент Охридски" и е започнала професионалния си път като помощник следовател в окръжната следствена служба в Плевен. От 2000 до 2006 година Цанева практикува като адвокат.

Съдебната ѝ кариера започва през 2006 година, когато става съдия в Районен съд - Плевен, а по-късно и в Окръжен съд - Плевен. През 2010 година се премества в столицата, където работи последователно в Софийски градски съд и Върховен административен съд (ВАС). От 2012 година до момента на назначаването ѝ за заместник-министър, Цанева е съдия във ВАС, като от 2018 година заема и длъжността председател на VIII отделение на съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари