Биляна Дудова се класира за четвъртфинала на Олимпиадата

0
Българската боркиня се справи с шведка на старта в категория до 62 килограма
Българската боркиня се справи с шведка на старта в категория до 62 килограма Снимка: Димитър Вельов / БТА

Българската боркиня се справи с шведка на старта в категория до 62 килограма

Биляна Дудова стартира успешно олимпийския турнир по борба в категория до 62 килограма, като преодоля шведката Сара Линдборг с резултат 8:3 на осминафиналите.

Състезателката на СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе и националка демонстрира солидна техника и доминира през целия мач, като не остави съмнения в превъзходството си. Дудова първо получи една точка за пасивност на своята съперничка, след което добави още две точки с добре изпълнена атака. Във втората част на мача, самата Дудова беше наказана с точка за пасивност, последвана от още една точка за некоректен захват на гърлото. В този момент резултатът стана 3:2 в полза на българката, което направи последните секунди от мача напрегнати. Въпреки това, Дудова успя да направи впечатляващо премятане, което ѝ донесе четири точки, а след това получи и още една точка за неуспешното обжалване от страна на шведския треньорски щаб. Линдборг успя да отбележи само една точка за излизане на Дудова от очертанията на тепиха.

С този резултат Дудова спечели срещата с 8:3 и се класира за четвъртфиналите, където ще се изправи срещу победителката от двубоя между Орхон Пуревдор (Монголия) и Ирина Коляденко (Украйна).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари