Безводието в Кочериново тласка местните жители към гражданско неподчинение

2
Протестиращи на пътя за Рилския манастир носеха плакати: „Искаме вода“, „Оставка на ВиК-Кюстендил“
Протестиращи на пътя за Рилския манастир носеха плакати: „Искаме вода“, „Оставка на ВиК-Кюстендил“ Снимка: БГНЕС

Да, това е гражданско неподчинение, защото вече осми ден нямаме вода, заяви кметът на село Бараково

Протестите и блокадите на пътя към Рилския манастир продължават, като местните жители на село Кочериново са решени да се борят срещу безводието, което ги измъчва от дни. Техният гняв е насочен не само към липсата на вода, но и към бездействието на отговорните институции, които не успяват да намерят решение на този сериозен проблем.

Вчера, протестиращите блокираха пътищата към град Рила и Рилския манастир за един час, между 17:00 и 18:00 часа. Блокадата бе осъществена в Бараково, на моста над река Рилска, където се прегради пътят към Кочериново, както и обходният маршрут през Пороминово и Стоб. Освен това, входът на Кочериново откъм Е-79 също беше затворен, припомня БГНЕС.

Местната власт, включително кметовете на Бараково и Стоб, твърдо подкрепя протестите. Протестиращите издигнаха плакати с надписи: „Искаме вода“ и „Оставка на ВиК - Кюстендил“. Кметът на Бараково, Стойчо Стойчев, заяви пред медиите: „Да, това е гражданско неподчинение, защото вече осми ден нямаме вода.“

Според кметовете на засегнатите населени места, отговорността за безводието е изцяло на „Кюстендилска вода“. Те подчертават, че ситуацията създава допълнително напрежение между двете общини - Рила и Кочериново, като в Рила влизат 120 литра вода в секунда, а излизат едва 5 литра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    тъй ше е
    Нищо де, важното е че ДПС и ДПС се карат за едни имоти...
  • 4
    1
    Правото на достъп
    и ползване на вода е нормално човешко ПРАВО и никой не може да го отнема.Кой виновен и кой кому се предоверил и не оказвал контрол, да се оправят институциите.Не наказвайте хората с безводие, заради безстопанственост и безхаберие. Всички сте за затвора и община и фирми, длъжни да осигурят вода .Хора, борете се, не се предавайте.Вие водите битка за нормално съществование . И сте в правото си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...