Безпрецедентен хаос на международното летище Букурещ Отопени

1
Множество анулирани и отложени полети
Множество анулирани и отложени полети

Множество анулирани и отложени полети

Международното летище в Отопени, Букурещ, изпадна в хаос заради масови анулации и закъснения на полети, които започнаха през нощта и продължиха до тази сутрин. Основният виновник за ситуацията се оказа националната авиокомпания ТАРОМ, която анулира множество полети, оставяйки стотици пътници в неизвестност и без опции за бързо пренасочване.

Съобщенията от социалните мрежи показват сцени на безпокойство и неудобство. Пътниците, които трябваше да летят със самолети на ТАРОМ, прекараха часове на летището през нощта. Снимки и видеа от социалните медии разкриват деца, които спят на пода, и възрастни, които се опитват да намерят комфорт на твърдите седалки в терминала.

ТАРОМ обяви анулацията на днешните полети към и от Кайро, Аман и Бейрут, позовавайки се на „временна липса на членове на екипажите“. Според официалното изявление на компанията, всеки от тези полети е бил анулиран, тъй като член на екипажа е заявил, че не е в състояние да лети. В кратък срок пренасрочването на полетите се оказало невъзможно, което принудило превозвача да ги анулира.

Освен международните дестинации, компанията анулира още 10 вътрешни и международни полета, планирани за понеделник. Сред засегнатите полети са тези от и до Яш, Орадя, Истанбул, Будапеща, Франкфурт, Амстердам и Париж.

В прессъобщение ТАРОМ отбеляза, че ситуацията е безпрецедентна и екипите работят неуморно за намиране на решение в интерес на пътниците. "Пътниците са нашият приоритет и правим всичко възможно да минимизираме неудобствата, които са изпитали. Разбираме, че това е стресиращо и неприятно, и съжаляваме за причиненото неудобство," се посочва в изявлението.

Пътниците, които останаха на летището, са недоволни от липсата на ясна информация и отговори от страна на авиокомпанията. "Никой не ни каза какво се случва или кога ще можем да летим. Прекарахме цяла нощ тук без никаква помощ," коментира един от засегнатите пътници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари