Безплатна превенция срещу рак на маточната шийка в Русе

1
Онкологичният център в Русе с важна здравна инициатива за жените
Онкологичният център в Русе с важна здравна инициатива за жените Снимка: Dunavmost

Комплексният онкологичен център в Русе продължава кампанията за безплатни скринингови прегледи

Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Русе продължава записването за безплатни скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка. Кампанията, която стартира на 24 септември 2024 година, ще продължи до 30 ноември 2024 година, предоставяйки възможност на жени от 20 до 49-годишна възраст да се възползват от тази важна здравна инициатива.

Обхват на кампанията

Кампанията е насочена към широк кръг жени, включвайки както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени лица. Това демонстрира ангажираността на КОЦ - Русе към общественото здраве, осигурявайки достъп до превантивни грижи за всички жени в целевата възрастова група.

Процедура на прегледите

Прегледите се извършват от квалифициран акушер-гинеколог в онкодиспансера. Процедурата включва вземане на материал за цитонамазка, който впоследствие се изпраща за анализ. Резултатите се разчитат от специалист по клинична патология, използвайки класификацията по Папаниколау, което осигурява високо качество и надеждност на диагностиката.

Записване и работно време

За да се възползват от безплатните прегледи, жените могат да се запишат предварително на телефон 082/819 916. Записванията се приемат от понеделник до петък между 13:30 и 14:30 часа.

Кабинетът за скрининговата програма ще работи по следния график:

  • Понеделник: от 12:00 до 13:00 часа
  • Вторник: от 08:00 до 09:00 часа
  • Сряда: от 12:00 до 13:00 часа
  • Четвъртък: от 12:00 до 13:00 часа
  • Петък: от 12:00 до 13:00 часа

Значение на инициативата

Тази кампания подчертава важността на ранната диагностика в борбата със злокачествените заболявания на маточната шийка. Чрез осигуряването на безплатни прегледи, КОЦ - Русе дава възможност на жените да поемат контрол над своето здраве, независимо от финансовото им състояние или здравноосигурителен статус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Бенчи
    Аз мисля за вас, дрогарко! Вие дъртите кумунярки сте моите верни избирателки! Заради репутацията си бих ви онодил всичките, ама Вгъзилена и русата пиарка не ми дават да си вадя пижленцето пред други!
  • 1
    1
    Една жена на 68 години
    Защо не помислите и за нас жените над 65 годишна възраст
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари