Безплатна академия за родители отваря врати в Русе

0
Срещите за бъдещи и настоящи родители ще се провеждат всеки месец
Срещите за бъдещи и настоящи родители ще се провеждат всеки месец

Срещите за бъдещи и настоящи родители ще се провеждат всеки месец

Община Русе стартира „Училище за родители“ по Програма „Академия за родители към Община Русе. Дейностите включват подкрепа и повишаване на информираността на бъдещи и настоящи родители и ще се извършват в партньорство с УМБАЛ „Канев“ и УМБАЛ „Медика“.

Програмата предвижда провеждането на безплатни лекции за родители със специалисти от различни области – акушер-гинеколози, неонатолози, педиатри, акушери и други специалисти в ранното детско развитие. Темите, които ще бъдат засегнати, касаят майчинството и отглеждането на дете по съвременни методи и добри практики, утвърдени от Световната здравна организация.

Първите беседи за бъдещи и настоящи родители ще бъдат на 18 юли /четвъртък/ от 10:00 ч. в зала „Култура“ на ул. „Цариборд“ 3. Срещата ще се проведе с участието на лекари от УМБАЛ „Канев“ и УМБАЛ „Медика“ и експерти от отдел „Здравни дейности“ на Община Русе на следните теми:

- „Стерилитет – признаци и причини“ с водещ лектор д-р Филипа Дакова - акушер-гинеколог в УМБАЛ „Медика“;

- „Общинска програма „Асистирана репродукция“ с водещ лектор Искра Иванова - началник отдел „Здравни дейности“;

- „Контрацепция след раждане. Планиране на следваща бременност“ с водещ лектор д-р Ивалина Граматикова, акушер-гинеколог в УМБАЛ „Канев“.

Срещите за бъдещи и настоящи родители ще се провеждат всеки месец и са безплатни. Темите на беседите ще бъдат обявявани предварително на сайта на Община Русе в раздел „Здравеопазване“.

Желаещите да посетят беседите е необходимо да потвърдят присъствието си на имейл [email protected] или на тел. 0885/397 831.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари