Бездомни котки и кучета търсят стопани в необичайна изложба в Русе

0
Историческият музей в Русе става дом за бездомни животни за три дни
Историческият музей в Русе става дом за бездомни животни за три дни

Историческият музей в Русе става дом за бездомни животни за три дни

За втора поредна година Регионалният исторически музей в Русе отваря вратите си за необичайна изложба, която цели да намери дом на бездомни котки и кучета. Събитието, организирано от Сдружение с нестопанска цел "Германо-българска помощ за животните", ще се проведе от 11 до 13 октомври 2024 година в Екомузея с аквариум. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с четириногите си приятели всеки ден между 9:00 и 18:00 часа.

Изложбата ще представи част от моделите, които ще красят благотворителния календар на сдружението за 2025 година. Основен акцент в изданието ще бъде нарастващият брой на бездомните котки, което отразява актуалния проблем с популацията на улични животни в града.

Освен котки, тази година за пръв път в Русе ще бъдат представени и кучета без дом. Събитието, озаглавено "Домът е там, където те чака домашният любимец!", ще се проведе на 12 октомври 2024 година на площад "Княз Александър Батенберг", точно срещу музея.

Организаторите са подготвили разнообразна програма, която включва представяне на продукти от фирми и творци от частния сектор. Част от приходите от продажбите ще бъдат използвани за подпомагане дейността на кастрационния център на сдружението. За най-малките посетители ще има детско парти, творческа работилница и забавна лекция за домашните любимци.

"Целта ни е да привлечем повече хора, не само любители на котки и кучета, но и онези, които до момента не са се запитвали откъде се вземат животните по улиците," споделят от организацията.

Посетителите, които се влюбят в някое от представените животни, ще имат възможност да попълнят анкета за кандидат-осиновители и да получат подробна информация за процеса на осиновяване. Важно е да се отбележи, че всички животни се предоставят кастрирани, обезпаразитени, ваксинирани и в добро здраве.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    до 1
    Нещо за рогцата му да кажеш? Е, то мина време. Може да има недостиг на калций. Не, бе, случва се, ама си беше доста показно. Не е ОК.
  • 2
    1
    !!!
    Директорът на Историческия музей в Русе е не само ерудиран, образован и високо интелигентен специалист в своята област, но и човек с голямо сърце! Жив и здрав да е, Господ да му връща многократно добрината, благородството и отношението към бездомните животни ,които могат да стоплят не едно самотно сърце и които винаги са били най-добрите, най-предани и най-верни приятели на човека! Поздравления за отличната инициатива, дано да има продължение и успех!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари