Бенямин Нетаняху: Това е началото на края

0
Израелска операция елиминира водач на Хамас, премиерът призовава за край на войната
Израелска операция елиминира водач на Хамас, премиерът призовава за край на войната Снимка: АП / БТА

Израелска операция елиминира водач на Хамас, премиерът призовава за край на войната

В драматичен обрат на събитията в продължаващия конфликт между Израел и Хамас, израелските сили проведоха успешна операция в Газа, в резултат на която беше ликвидиран Яхия Синуар, високопоставен лидер на палестинската групировка Хамас.

Потвърждение за смъртта на Синуар

Според информация, разпространена от израелската полиция, тленните останки на Яхия Синуар вече са транспортирани в морга в Тел Авив. Предстои допълнителен оглед на тялото за окончателно потвърждение на самоличността.

Реакции в Израел

В израелския град Сдерот, разположен в непосредствена близост до границата с Газа, новината за смъртта на лидера на Хамас беше посрещната с празненства. Жителите на града, който често е бил мишена на ракетни атаки от страна на Хамас, изразиха облекчение и надежда за по-сигурно бъдеще.

Детайли около операцията

Израелската армия разпространи видеоматериал, заснет с дрон, показващ мястото на ликвидацията на Синуар. Военните потвърдиха, че в атакуваната сграда не е имало заложници, което е било ключов фактор при планирането на операцията.

Анализ на ситуацията

Експерти в областта на близкоизточните конфликти определят смъртта на Синуар като повратен момент в текущата война. Той е бил считан за ключова фигура в преговорите за освобождаване на заложниците, държани от Хамас.

Изявление на Бенямин Нетаняху

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху направи официално изявление по повод събитието, подчертавайки, че това не е краят на войната, а по-скоро "началото на края". Той отправи ясно послание към жителите на Газа и членовете на Хамас:

"Тази война може да свърши утре. Може да свърши, ако Хамас остави оръжията и върне нашите заложници. Хамас държи 101 души в Газа, граждани на 23 държави. Израел е решен да направи всичко по силите си, за да ги върне вкъщи," заяви Нетаняху.

Призив за освобождаване на заложниците

Премиерът подчерта готовността на Израел да гарантира безопасността на всеки, който съдейства за освобождаването на заложниците. В същото време той отправи предупреждение към онези, които биха навредили на пленниците:

"Към онези, които им вредят, имам друго послание - Израел ще ви намери и ще възсъздаде правосъдие," добави Нетаняху.

Ситуацията в региона остава напрегната, като международната общност следи внимателно развитието на събитията и призовава за деескалация на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари