Бенямин Нетаняху проведе телефонен разговор с Доналд Тръмп

0
Израел взима предвид въпросите, които повдига американското правителство, но в крайна сметка ще взема решенията си въз основа на националните си интереси
Израел взима предвид въпросите, които повдига американското правителство, но в крайна сметка ще взема решенията си въз основа на националните си интереси Снимка: Бенямин Нетаняху / Facebook / Архив

Израел взима предвид въпросите, които повдига американското правителство, но в крайна сметка ще взема решенията си въз основа на националните си интереси

Бенямин Нетаняху проведе телефонен разговор с Доналд Тръмп.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е провел телефонен разговор с бившия президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп. Информацията бе потвърдена от канцеларията на израелския премиер, съобщава агенция "Ройтерс", цитирана от БНР.

Ключови моменти от разговора

По време на телефонния разговор, Нетаняху е потвърдил позицията си, която вече е изразявал публично. Според официалното изявление на канцеларията на премиера, той е заявил: "Израел взима предвид въпросите, които повдига американското правителство, но в крайна сметка ще взема решенията си въз основа на националните си интереси".

Контекст на разговора

Този разговор се провежда в момент, когато Израел е изправен пред сложни геополитически предизвикателства. Фактът, че Нетаняху комуникира с бившия американски президент, може да се разглежда като опит за поддържане на широки дипломатически контакти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Симпозиум на гинеколози. На подиума се качва председателят и почва реч:
- Колеги, къде бъркаме?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари