Белодробната болница във Велико Търново разчита на лекари от чужбина

1
Мултинационален екип преодолява недостига на медицински кадри
Мултинационален екип преодолява недостига на медицински кадри

Мултинационален екип преодолява недостига на медицински кадри

Белодробната болница във Велико Търново се изправя пред сериозен недостиг на медицински кадри, но решението идва в лицето на специалисти от чужбина. Лекари от Турция, Русия и Сърбия се включват в екипа на лечебното заведение, осигурявайки необходимата помощ и компетентност.

Младите специалисти са привлечени от възможността да специализират в пулмологията, както и от добрите финансови условия, които болницата предлага, съобщава bTV. Въпреки предизвикателствата, свързани с легализацията на чуждестранни медицински кадри, ръководството на болницата успява да преодолее кадровия дефицит чрез привличането на тези международни професионалисти.

Имаме огромни проблеми с медицинския персонал в България, но условията за легализация на работа в медицината за чужденци са много проблемни. Болницата предлага много добри условия за работа. Първо – възнагражденията тук са доста по-високи в сравнение с всички останали лечебни заведения, и второ – болницата от доста време е акредитирана като база за обучение. Който започне при нас, може да започне специализация“, коментира д-р Стела Денчева, управител на Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания.

Чуждестранните лекари не само, че намират условията в болницата за изключително привлекателни, но и се чувстват добре приети от екипа. Освен възможностите за обучение и добрите възнаграждения, модерната база и апаратурата на болницата са сред основните фактори, които ги задържат в България.

Белодробната болница във Велико Търново става пример за успешно преодоляване на недостига на медицински специалисти в страната, разчитайки на квалифицирани кадри от чужбина, които с готовност се интегрират в българската здравна система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Alèx
    ОТ АВГАНИСТАН, УКРАИНА, СИРИЯ, ИРАК, ЛИБИЯ И МАРОКО НЯМА ЛИ? КО ЧАКА САКСА, А НЕ СИ ДОКАРА РОДНИНИТЕ?
  • 0
    2
    да
    Лекар на 2000 лв никъде не работи, най-много в русия/беларус ако е останал някой пенсионер да се навие за толкова малко пари.
  • 0
    1
    Гърни Спасовски
    Сърбите работят за 2000 лв, а Ганю лежи и чака на майка му да продаде нивите та да си купи жип.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари