Белият дом: САЩ ще пренасочат доставки на ракети към Украйна

0
Украйна отчаяно се нуждаела от още способности за противовъздушна отбрана на фона на продължаващата руска инвазия
Украйна отчаяно се нуждаела от още способности за противовъздушна отбрана на фона на продължаващата руска инвазия

Украйна отчаяно се нуждаела от още способности за противовъздушна отбрана на фона на продължаващата руска инвазия

САЩ ще пренасочат планирани доставки на чуждестранни военни продажби на ракети "Пейтриът" (Patriot) и други ракети към Украйна, която "отчаяно се нуждае" от още способности за противовъздушна отбрана на фона на продължаващата руска инвазия, заяви днес говорителят на Белия дом Джон Кърби, цитиран от Ройтерс и БТА.

Кърби каза още, че отбранителният пакт между Русия и Северна Корея, подписан от лидерите на двете страни, е причина за тревоги от страна на САЩ, но не е изненада. По думите му споразумението е знак за отчаянието на Русия, тъй като тя се нуждае от чуждестранна помощ във войната си срещу Украйна.

Говорителят на Белия дом също така каза, че коментарите на израелския премиер Бенямин Нетаняху за доставките на оръжия от САЩ "са неверни".

Нетаняху днес заяви, че е казал на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, че "е невъобразимо", че през последните няколко месеца Вашингтон "не дава оръжия и боеприпаси" на Израел.

"Това бе меко казано учудващо и със сигурност разочароващо, особено предвид, че никоя друга страна не прави повече, за да помага на Израел да се защити от заплахата от страна на "Хамас", заяви Кърби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    СС
    Дано да ви се върнат тези ракети с лихвите
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари