Белият дом: Русия преразпределя сили от фронта в Украйна към Курска област

0
Прехвърлянето на руски сили подсказва за стратегически промени
Прехвърлянето на руски сили подсказва за стратегически промени

Прехвърлянето на руски сили подсказва за стратегически промени

Белият дом информира за значителни промени в руските военни операции, като заяви, че Русия е започнала прехвърляне на войски от фронтовата линия в Украйна към Курската област в Руската федерация. Според Джон Кърби, съветник на Белия дом по комуникациите в областта на националната сигурност, това е свързано с украинските военни действия в региона на Курск.

Кърби разясни пред журналисти на 15 август, че Съединените щати наблюдават първите съобщения за прехвърляне на руски подразделения към Курска област. Той обаче подчерта, че не може да се даде конкретна информация за броя на прехвърлените части или за техните намерения. Въпреки това е ясно, че руското ръководство е започнало да предприема действия в отговор на украинските военни операции.

"Виждаме, че някои руски подразделения са прехвърлени в района на Курск. Но това са само първите съобщения за това, което виждаме. Не мога да кажа със сигурност колко и колко още може да има или какви са техните намерения, но започнахме да виждаме някои руски части, пренасочени към Курската област", заявява Кърби.

Според него тези действия на Русия са част от усилията на Кремъл да укрепи своята отбрана в Курска област. Владимир Путин е изправен пред сериозна дилема - да запази военното присъствие в окупираните територии на Украйна или да засили защитата на руската територия в Курск. Кърби изтъкна, че за да постигне това, Русия трябва да преразпредели ресурси, които досега са били ангажирани на друго място.

"Путин и руснаците трябваше да направят корекции. Виждаме признаци, че те се опитват да се укрепят в и около Курск в резултат на украинската операция там. За да направите това, трябва да вземете средства, които са били на едно място и са правили едно нещо, а сега трябва да бъдат разположени на друго. Вземането на такива решения определено е дилема", поясни Кърби.

На въпрос дали Путин може да използва ядрени оръжия в отговор на операцията в Курск, Кърби успокои, че въпреки загрижеността на руския лидер, няма индикации за ескалираща ядрена реторика от страна на Кремъл. Той подчерта, че въпреки военното движение в региона, Съединените щати не наблюдават повишено напрежение, свързано с ядрени заплахи.

"Ако той придвижва войски там, значи е загрижен до известна степен за това, което се случва. Не знам дали това може да се квалифицира като отчаяние или не, но той определено реагира, поне по някакъв начин, на това, което се случва в района на Курск. Но през последните дни не виждаме и не чуваме никаква ескалираща реторика, особено по отношение на ядрените оръжия", отбеляза той.

Събитията около прехвърлянето на руски сили от Украйна към Курска област подчертават сложността на военната ситуация в региона. Въпреки че официални източници в Белия дом сигнализират за липса на засилване на ядрената реторика, ситуацията остава напрегната и продължава да бъде под зорко наблюдение от страна на международната общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Въпроси
    Тази война няма ли край…. Брат убива брата и то за шепа “жълтици” …… до къде стигнахме…
  • 5
    4
    Лойд Остин
    До 2 Напълно си прав,друже - отдавна всъщност е Черен дом. Ето запознатият бесарабски гей много добре знае,как разпрах гъза на неговия идол Зеленски в онази цивилизационна клоака наречена киев, онова в което живее Куролап Зеленски е отходна септична яма привлекателна единствено за третополови бесарабски шимейли
  • -4
    3
    Запознат
    "Черният дом" е онази цивилизационна язва, която се спотайва в блатните полета на мАЦква. Онова, в което живееше путан-вулван първи, известен с прякора "късото фаше", е кремълската отходна септична яма, но това е привлекателно само за рускте диваци,
  • 3
    2
    jkkuu
    Настъпи време да сме смени... не пола на този дом, а наименуванието му - Черният дом! Така е по джендератлантичен. За по-екстравагантно - предлагам държавата сащ да си смени и пола! Да са в крак със самите себе си!
  • 4
    1
    КУР-би
    Това,което виждаме от ДеБелия дом е,че хохълските бандеронацисти ядат бой до посиране и са попаднали в клопка. Огромна услуга на Путин направиха тия олигофрени с "превземането" на Курск - в момента ги моГилизират по план и ще ядат бубата както винаги хахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари