Белият Дом опроверга слуховете за оттегляне на Джо Байдън от президентската надпревара

0
Демократическата партия се намира в деликатна ситуация
Демократическата партия се намира в деликатна ситуация Снимка: БТА

Демократическата партия се намира в деликатна ситуация

Ръководителят на предизборната кампания на Байдън, Джен О'Мали Дилън, категорично отхвърли слуховете за потенциално оттегляне на президента от надпреварата.

"Разбира се, президентът остава в надпреварата", заяви тя пред MSNBC, подчертавайки, че Байдън е "по-отдаден от всякога да победи Доналд Тръмп".

О'Мали Дилън призна за "лек" спад в подкрепата за Байдън през последните седмици, но увери, че това не означава преминаване на избиратели към лагера на Тръмп.

Въпреки тези уверения, източниците на NBC News твърдят, че в семейството на Байдън са се провели дискусии относно възможното му оттегляне от изборите. Основните притеснения, според тези източници, са свързани с въздействието на кампанията върху здравето на 81-годишния президент, неговото семейство и стабилността в страната.

Прессекретарят на Белия дом, Андрю Бейтс, категорично отрече тези твърдения, заявявайки: "Това не се случва, точка. Хората, които правят подобни изявления, не говорят от името на семейството или екипа му - и ще се окаже, че грешат. Запазете вярата". Напрежението в партията се засили след неубедителното представяне на Байдън в дебата с Тръмп, което предизвика вълна от критики и призиви за преоценка на кандидатурата му.

Влиятелният вестник "Ню Йорк Таймс" публикува редакционна статия, призоваваща Демократическата партия да "постави интересите на нацията над амбициите на един човек".Финансовата подкрепа за кампанията на Байдън също изглежда разколебана. Ари Емануел, ръководител на Endeavor Group, сподели на Фестивала на идеите в Аспен, Колорадо, че големи донори пренасочват средствата си към кампании за Конгреса и Сената, считайки президентската надпревара за компрометирана.

Проучване на AP-NORC Center for Public Affairs Research показва, че близо две трети от демократите искат Байдън да се оттегли от надпреварата. Това рязко противоречи на твърдението на президента след дебата, че "средностатистическите демократи" все още го подкрепят.

Въпреки нарастващия натиск, Байдън остава решен да продължи кампанията си. По време на реч в Роли, Северна Каролина, той призна за някои свои ограничения, но подчерта своя опит и морален компас: "Може да не ходя толкова лесно, колкото преди. Може да не говоря толкова лесно, колкото преди. Може да не дебатирам толкова добре, колкото преди. Но знам това, което знам - знам как да казвам истината. Знам как да различавам правилното от грешното. Знам как да върша работата".

Демократическата партия се намира в деликатна ситуация, балансирайки между лоялността към действащия президент и нарастващите опасения за шансовете му срещу Доналд Тръмп. Решението на партията да отложи официалното номиниране на кандидат за президент допълнително подхранва спекулациите за възможна промяна в последния момент.

Докато дебатът за бъдещето на Байдън в надпреварата продължава, Демократическата партия трябва спешно да намери баланс между уважението към дългогодишния си лидер и необходимостта от силен кандидат, способен да се изправи срещу Доналд Тръмп в предстоящите избори. Решението, което ще вземат в следващите седмици, може да определи не само съдбата на партията, но и бъдещето на американската политика за години напред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари