Белгия предаде ротационното председателство на ЕС на Унгария

0
Александер де Кро предаде на Виктор Орбан председателството на ЕС
Александер де Кро предаде на Виктор Орбан председателството на ЕС Снимка: Виктор Орбан / Facebook

Александер де Кро предаде на Виктор Орбан председателството на ЕС

В Брюксел се състоя символична церемония по предаване на ротационното председателство на ЕС от Белгия на Унгария.

Според евроскептичния унгарски премиер Виктор Орбан церемонията е протекла днес в радушна атмосфера. На нея белгийският премиер Александер де Кро е предал на унгарския си колега председателството на ЕС, по време на което Унгария обещава да бъде безпристрастна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Но унгарското председателство поражда безпокойство в някои страни членки на ЕС заради антидемократичните отклонения на Орбан и връзките на Будапеща с Кремъл, отбелязва Франс прес. Унгарското председателство започва и в момента, в който Франция също започва да поражда безпокойство заради риска там на власт да дойдат крайнодесните.

След предаване на председателството днес Орбан написа в "Екс": "Всички са очаровани, че е наш ред да върнем величието на Европа". Лозунгът на унгарското председателство е именно "Да направим Унгария отново велика".

Правителството на Орбан вече заяви, че е готово да изпълнява всички задължения и да поеме всички отговорности, произтичащи от мисията му на ротационен председател на ЕС.

"Ще действаме като безпристрастен посредник", заяви министърът на европейските въпроси на Унгария Янош Бока. "В същото време Унгария ще се възползва от това че попада под светлината на прожекторите, за да изтъкне своята визия за Европа и да ориентира кораба в правилната посока", заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари